Ny unggutt på skadelisten

Liverpools unge back Anderson Arroyo skal ha brukket foten på trening, og vil gå glipp av resten av sesongoppkjøringen.

15. jul 2019 kl 23.46 Odd Sindre Tonning

Anderson Arroyo skulle egentlig være en del av troppen som reiser til USA på tirsdag for å spille tre treningskamper i statene, men en brukket fot har gjort at colombianeren går glipp av sesongoppkjøringen. Neil Jones hos Goal.com melder at skaden kommer til å holde Arroyo ute av spill i rundt seks uker.

Dårlig timing

Arroyo, som kom til Liverpool fra Fortaleza FC i 2018, har fortsatt til gode å spille tellende kamper for førstelaget, da han ikke har fått en arbeidstillatelse i England. Dette har ført til at 19-åringen har blitt lånt ut til Mallorca B og KAA Gent de to siste sesongene, slik at han kunne opparbeide seg førstelagsfotball og stille seg i en bedre posisjon for sin neste søknad om arbeidstillatelse.

Dette skal også ha vært Liverpools plan denne sesongen. Arroyo skulle blitt med på turen til USA for å spille kamper for førstelaget, og forhåpentligvis sikre seg en god låneavtale foran den kommende sesongen.

Skaden kommer dermed på et veldig dårlig tidspunkt for backen som kan spille på begge sider. Ettersom han kan spille treningskamper selv uten arbeidstillatelse var det forventet at han kom til å få spilletid i løpet av turen laget skal ha til Indiana, Boston og New York.

Lite spilletid

Colombianeren har ikke vært heldig med utlånene han har vært på siden han kom til Liverpool. Hos Mallorca B spilte han vel og merke 12 kamper i spansk tredjedivisjon.

Forrige sesong, på lån hos belgiske KAA Gent fikk ikke Arroyo spille ett eneste minutt med fotball. Dermed kan 19-åringen sårt trenge mer erfaring den kommende tiden for å kunne spille seg til en arbeidstillatelse.

For å gjøre seg kvalifisert til en arbeidstillatelse må Arroyo enten spille et visst antall landskamper for Colombia, eller spille jevnlig i en av de store ligaene. Skaden kan komme til å holde Arroyo ute av spill helt til september, og vil derfor gjøre det ekstra utfordrende å finne en god låneavtale for unggutten i sommer.

Arroyo spilte samtlige kamper for Colombias U20-landslag i årets Verdensmesterskap, hvor Colombia nådde kvartfinalen. Der ble de slått ut i kvartfinalen, av Ukraina som til slutt vant hele mesterskapet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]