– Vi er mer sultne enn noen gang

Simon Mignolet mener Liverpool er mer sultne enn noen gang etter triumfen i Champions League, og forteller om hvordan det er å være andrekeeper bak Alisson Becker.

16. jul 2019 kl 20.57 Odd Sindre Tonning

Forrige sesong ble det begrenset med spilletid for Simon Mignolet. Alisson Becker storspilte i sin debutsesong i Premier League, og ble belønnet med gullhansken for flest rene bur i både Premier League og Champions League, og senere også i Copa America.

Dette gjorde at Mignolet bare spilte to kamper for Liverpool gjennom hele forrige sesong, mot Wolverhampton i FA-Cupen og Chelsea i Ligacupen. Begge kampene endte med 1-2 tap for Liverpool. Men i sesongoppkjøringen har det blitt mange flere minutter for Mignolet, noe han ikke klager over.

– Jeg har bare vært her i fire dager, og jeg har allerede spilt 45 minutter i en kamp, og så 80 minutter. Det er derfor jeg er en fotballspiller, det er det jeg liker å gjøre, sa Mignolet til Liverpoolfc.com under flyturen til USA.

Vil gjøre jobben sin

Men selv om han satt på benken gjennom brorparten av forrige sesong, har ikke Mingolet vist noen sure miner, og spillere som Milner har skrytt av holdningene belgieren viser. Mignolet setter pris på de fine ordene han har fått den siste tiden.

– Først og fremst, så får du bare skryt når du fortjener det. Jeg er glad for at de så det, men jeg er ikke på jakt etter det. Det eneste jeg kan gjøre er å hjelpe laget på den beste måten jeg kan. Dersom de ser det og skryter av meg for det, så er det bare fint. Det viktigste er at laget vinner kamper og troféer, sier Mingolet, som håper at laget kan legge et godt grunnlag nå foran den nye sesongen.

– Forhåpentligvis vil alt arbeidet vi gjør nå i sesongoppkjøringen hjelpe laget på veien mot å vinne flere troféer. Det er det jeg prøver å gjøre. Jeg prøver å gjøre mitt beste fordi det er det jeg får betalt for, det er det som er jobben min og det er det jeg alltid vil gjøre.

KEEPER-TRIO:
KEEPER-TRIO:  Bare Mignolet fra fjorårets keeper-trio i Champions League er med til USA. Kelleher er ute med skade, mens Alisson er på ferie.

Setter et eksempel

Med Alisson borte på ferie, etter at han og Brasil gikk hele veien til finalen og vant Copa America i sommer, og Caoimhin Kelleher ute med skade har Mignolet vært den eneste førstelagskeeperen på treningene på Melwood. Han fikk selskap av Vitezslav Jaros og Daniel Atherton på de innledende treningskampene i sommer, men nå er Jaros ute med skade. Dermed er det 19 år gamle Atherton som blir med til USA, sammen med Jakub Ojrzynski (16) av Liverpools målvakter.

I tillegg tar Liverpol med seg Andy Lonergan som skal bli med på treningene i sesongoppkjøringen. Mignolet setter pris på at en keeper med erfaring også tar turen til USA.

– Jeg har alltid prøvd å sette et eksempel til etterfølgelse. I denne troppen er det noen spillere som mangler, og det er ikke så mange som har mye erfaring nå i sesongoppkjøringen. Vi har et par unge målvakter nå, så blir Andy (Lonergan) med for å trene med laget. Han er også erfaren, så han kommer til å hjelpe meg på den måten.

– Det handler om å være på det høyeste nivået hver eneste dag, ikke bare når du er på banen, men også av banen. De unge vil oppleve hvordan det er å leve og jobbe som en profesjonell fotballspiller. sier 31-åringen.

– Sulten har alltid vært der

Liverpool kommer ut fra sin beste sesong i Premier League, hvor de kom på andreplass med 97 poeng, og samtidig vant Champions League. Mignolet mener likevel at sulten fortsatt er stor hos Liverpools spillere.

– Sulten har alltid vært der. Sulten er der når du er inne i garderoben. Når du spiller fotball ønsker du å vinne. Hva vi lærte forrige sesong er hvordan det føles å vinne noe, med scenene etterpå og hele pakken. Nå er vi mer sultne enn noen gang på å oppleve noe sånt igjen.

– Det kan bli en veldig spennende sesong for oss, og forhåpentligvis kan vi vinne noe sølvtøy igjen, akkurat slik som vi gjorde forrige sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]