– Vi må aldri glemme hvor heldige vi er som får gjøre dette

En mental sterk Joe Gomez forteller om sitt reflekterte syn på livet.

24. jul 2019 kl 18.09 Hans Christian Boge-Fredriksen

– Jeg har sterkt tro på idéen om at alt skjer for en grunn. Jeg tror det er god tanke å ha, sier Gomez til Goal under Liverpools USA-turné.

22-åringens karriere i Liverpool har vært preget av en rekke store skader som har holdt han på sidelinjen over lengre perioder. Selv føler ikke Gomez at han har vært uheldig.

Dveler ikke ved skadene

– Meg? Jeg er takknemlig. Jeg er ikke personen som syter eller dveler over ting. Jeg har hatt mine tilbakefall ja, men jeg er velsignet, jeg er virkelig det, sier Gomez.

– Det er en enorm velsignelse å bare ha muligheten til å spille fotball, og spille for en klubb som Liverpool. Vi er heldige som har muligheten til å gjøre det vi gjør, og vi må aldri glemme det.

Gomez kom til Liverpool fra Charlton sommeren 2015, men har kun spilt 66 kamper på sine fire år i klubben.

Høsten 2015 ødela han fremre korsbånd og var ute av spill helt til januar 2017. I begynnelsen av mai 2018 måtte han gjennom en ankeloperasjon, noe som gjorde at han mistet sesonginnspurten og Champions League-finalen mot Real Madrid.

RETT FØR DET SMALT:
RETT FØR DET SMALT:  Det var i denne situasjonen Gomez smalt i reklameskiltene etter sammenstøtet med Ben Mee.

Forrige sesong imponerte Gomez stort som midtstopper før han ble skadet mot Burnley 5. desember etter et sammenstøt med Ben Mee. Han returnerte da til banen i april. Det er nok veldig få fotballspillere så ville vist like stor modenhet som det Gomez gjør etter så store skader.

– Jeg takker hver dag for det jeg har. Jeg kjenner personer som har hatt ordentlig uflaks, folk jeg har spilte med da jeg var yngre i Charlton, folk jeg har vokst opp med som sine liv tok en helt annen vei. Du burde alltid være takknemlig, du burde alltid verdsette det du har, sier han.

– Selv når ting ikke går så bra, og du er skadet og under rehabilitering, er du heldig. Du er i en klubb som Liverpool med de beste fasilitetene, den beste behandlingen, det beste støtteapparatet, og den beste supporten. Hvordan kan du ikke være takknemlig?

Ble far noen dager etter Champions League-finalen

I Champions League-finalen mot Tottenham i Madrid kom Gomez inn i det siste minuttet for å trygge ledelsen. Etter kampen kunne han ferie med resten av klubben, men personlig kom nok den største seier noen dager senere da han ble far.

– Det er sant som de sier, alt endres, sier Gomez. – Men det er helt ærlig den beste opplevelsen, så spesiell. Det er det livet handler om, er det ikke?

Når Gomez er helt frisk virker han som den beste partneren til van Dijk på midtstopperplass. 22-åringen forteller at nederlenderen er en stor inspirasjon.

– Det er et privilegium for meg å ha noen som han rundt meg. Jeg ser på han og lærer fra han hver eneste dag, sier han.

– Den største tingen i fotball

Når Gomez ikke spiller fotball ser han videoer som gir han flere perspektiver både som idrettsutøver og som menneske.

– Jeg bruker mye tid på YouTube. Det handler om lære om folk og deres tanker, hva de er laget av, hvordan de presser seg selv, og hvordan de takler opp- og nedturer, sier Liverpools nummer 12.

– Jeg tror at det er den største tingen i fotball, eller alle idretter egentlig. Talent er en ting, men å ha mentaliteten til å bruke det og fortsette å utvikle seg og lære, det er det som skiller de beste fra resten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]