– Blir hardt for begge lag

Oppkjøringen sitter godt i beina, men treningsuka i Evian har forberedt de røde til kamp.

4. aug 2019 kl 09.34 Marius Rabben

Den nye sesongen tjuvstarter med Community Shield på Wembley i ettermiddag, der Liverpool møter serie- og cupmester Manchester City – bare fem dager før Premier League-starten på Anfield.

Det er kun en måneds tid siden Liverpool startet på sin pre-season, men da med en tydelig redusert stall etter sommerens landskamper og forsinkede ferier.

Spillere som Salah, Firmino og Alisson returnerte først denne uka, og de er alle kampaktuelle på Wembley. Mané kommer tilbake i morgen etter bare to uker fri siden finalen i Afrikamesterskapet.

– City har hatt en liknende situasjon som oss, med mange spillere som ikke var involvert fra starten, forteller Jürgen Klopp til klubbens nettside.

– For å være ærlig er det fortsatt et veldig bra lag, påpeker Liverpool-manageren.

– Agüero kom tilbake denne uka med et par brasilianere, har jeg hørt, jeg vet ikke nøyaktig, og Fernandinho er ikke tilbake ennå.

Færre treningskamper

I motsetning til Liverpool har ikke Manchester City hatt et spesielt tøft kampprogram under pre-season. De røde skulle opprinnelig gjennom åtte kamper, men avlyste som kjent tidligere i sommer «generalprøven» mot Schalke som var satt opp på tirsdag, og har nå hatt sju gjennomkjøringer foran Community Shield.

Manchester City har på sin side kun spilt fire treningskamper.

– De har hatt en veldig bra oppkjøring, vil jeg si. Bra kamper, betydelig færre enn vi hadde. Jeg tror det var bare fire kamper, så det er annerledes, sier Klopp.

– Men til syvende og sist er alt det ikke viktig. Begge lag må være klare på søndag.

Grunnet uvissheten om hvilke spillere som er tilgjengelige og hvor mange rulleringer som venter fra Pep Guardiola, sier Klopp at han ikke vet om hva slags lag de lyseblå kommer med.

– Man aner ikke hva slags lagoppstilling de velger. Jeg tror ikke de heller har peiling på hvilken oppstilling vi velger.

– Selvfølgelig kan man bruke den forrige kampen deres, i Japan, som en pekepinn. De har en god del alternativer, og jeg vet virkelig ikke, så det gjør dette annerledes. Sånn er det alltid i begynnelsen av sesongen.

Et stykke unna toppformen

Liverpool ladet opp til kampen, og sesongen, med en treningsleir i Evian den siste uka, noe Klopp har beskrevet som svært viktig. Men med den tunge treningsperioden like bak seg vil ikke spillerne være i toppform helt ennå.

– Jeg er fornøyd med uka her fordi vi har tatt store steg og beina har kommet seg. Hver dag blir vi mer «fresh», så det hjelper. Men for begge lag vil det fortsatt være hardt å spille en tellende kamp nå.

– Jeg liker utfordringen, men først og fremst liker jeg at laget mitt spiller god fotball. Jeg tror at vi alle når formtoppen i september, oktober, og når du da er full av krefter, energi og finjustert, så nyter du disse kampene godt fordi det er det fotballen handler om.

Klopp legger på ingen måte skjul på at han gjerne skulle hatt mer tid til trening.

– Nå venter selvfølgelig en storkamp, men hvis du kunne gitt meg enda en uke for forberedelser, ville det ikke vært dumt. Det er omtrent midt i pre-season for oss nå fordi fem spillere kom tilbake så sent som på mandag, men jeg klager ikke på noe.

– Vi har lenge visst at denne kampen skal spilles, så vi har forberedt oss.

Community Shield har avspark kl. 16 og vises direkte på Viasat 4 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]