Liverpools keepertrener om Alisson, Adrian og Lonergan

John Achterberg om keepersituasjonen på Anfield pr. i dag.

23. aug 2019 kl 11.13 Torbjørn Flatin

Det har vært mye fokus på keeperne hos Liverpool så langt denne sesongen. Helt mot slutten av transfervinduet gikk reservekeeper Simon Mignolet til Brugge, og ble erstattet av den tidligere West Ham målmannen Adrian.

En drøy halvtime ut i ligapremieren mot Norwich faller Alisson i det han sparker ut foran The Kop og må forlate banen. Det gjør at Adrian nesten umiddelbart fikk sin ilddåp. Rutinerte Andy Lonergan hadde vært med klubben på pre-season etter flere skader og sen ferie for Alisson Becker, og er nå hentet tilbake igjen.

Kontrakt for Lonergan

Ifølge The Athletic og James Pearce har Lonergan fått en ettårig kontrakt med Liverpool, og i utgangspunktet skal være andre- eller tredjekeeper. Lonergan har for øvrig aldri spilt i Premier League.

Adrian kom på Bosman og er knyttet til LFC de to neste sesongene, med opsjon på et år til.

Pearce har nå intervjuet keepertreneren i Liverpool over flere år, John Achterberg, for å belyse keepersituasjonen pr. i dag.

- Det var ikke slik vi forventet det eller ønsket at det skulle være, men det var utenfor vår kontroll, sier Achterberg om skaden til Alisson og alt som har skjedd med hans elever de siste dagene.

- Det er slik som skjer i fotball og du må agere og håndtere det. Det viktigste er at vi, som et lag, har greid å komme gjennom det og fortsatt med å vinne kamper.

Byttet reservekeeper

- Simon var en kar som var veldig profesjonell i sitt arbeid og ga 100 prosent hver dag. Du kan ikke be om mer. Det at han forlot klubben sent i transfervinduet var ikke ideelt, men han ønsket førstelagsfotball og måtte tenke på seg selv. Det var noe klubben valgte å godta.

Ifølge nettstedet ble keepere som Pepe Reina og Alex McCarthy hos Southampton vurdert, men valget falt på 32-årige Adrian.

- Alle jeg ringte var veldig positive angående Adrian, forteller John Achterberg etter at han fikk beskjed om å sjekke ut om spanjolen. – Det gjaldt hva han gjorde både på og utenfor banen. Du må deretter vurdere hvem som passer din måte å spille på og hvem som ikke gjør det.

Stor debutsesong

Sjokket var uansett stort når Alisson falt om på gresset og måtte støttes av banen mot Norwich.

- Når noe slikt skjer, da ser du på alt, forklarer treneren. – Er noe blitt forandret under trening? Realiteten var at alt hadde vært som før og at han faktisk kom tilbake fra sin ferie i bedre form enn da han kom til oss i fjor sommer. Alt så veldig positivt ut, noe som gjør det så frustrerende for alle.

Alisson kunne bokføre en glimrende første sesong på Anfield, inkludert 21 ganger med buret rent i Premier League.

- Det å spille for Liverpool er veldig vanskelig, sier Achterberg. – Du kan se tilbake på historien over hvor mange keepere som kom til England og hadde problemer. Edwin van der Sar da han kom til Fulham, David de Gea slet i over et år hos Manchester United og det samme med Fabien Barthez. Alisson var klar fra dag en.

- Etter min oppfatning er han den beste keeperen som finnes for øyeblikket. Det er vanskelig for keepere å vinne store individuelle trofeer, du må trolig ha vært på toppen over flere år, men det er hva Ali må søke etter.

Uker før Alisson ventes tilbake

Det alle nå lurer på er hvor lenge Alisson må være ute med det som betegnes som en avrivning bak i leggen. Ingen vil ha bedre oversikt enn John Actherberg.

- Det ser bra ut. Han er her hver dag for behandling og for å prøve å gjøre det bedre. Han kan gjøre noen øvelser i styrkerommet så lenge han ikke bruker leggen.

- De har ikke gitt oss noe tidsperspektiv da det er vanskelig å si hvor fort det vil leges. Det er det legene som tar seg av. Det er et internasjonalt opphold som snart kommer og vi får vente å se hvor lenge det tar etter det, sier en optimistisk Achterberg med et lite håp om at Alisson Becker kan være med i troppen allerede til møtet med Newcastle 14. september.

Adrian mot Arsenal

Inntil da vil Adrian stå, selv om han også var nær med å måtte kaste inn håndkleet foran siste kamp mot Southampton etter at en supporter skadet ham under feiringen i Istanbul etter triumfen i Supercupen(!)

- Det kunne ha vært veldig ødeleggende for oss. Jeg vet alle er glade i slike øyeblikk, men hold dere vekk fra gressmatta.

- Adrian er en rimelig rolig og kul fyr, sier Achterberg videre om det faktum om at han gjorde en brøler sent i kampen på St. Mary’s og nå skal stå foran et fryktet angrepslag i Arsenal.

- Jeg tror det vil bli bra. Den spanske måten er å spille seg ut av forsvaret. Vi har stor tro på han og han vet hva Premier League dreier seg om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]