STORFORNØYD SJEF:  Jürgen Klopp skryter av personen og fotballspilleren Alex Oxlade-Chamberlain, som har skrevet under på en kontraktsforlengelse.

– Enestående person og fotballspiller

Ingen i klubben var i tvil om at Ox ville klare å kjempe seg tilbake, sier Klopp.

Alex Oxlade-Chamberlain skrev torsdag under på en ny kontrakt med Liverpool FC til sommeren 2023, noe som er en forlengelse på ett år.

– Da jeg hørte at Ox hadde signert ny kontrakt hos oss, følte jeg nok det samme som Liverpool-supporterne gjør når de hører nyheten i kveld – jeg ble kjempeglad!

– Det er fordi en helt enestående spiller og person har vist at han tror på og forplikter seg til prosjektet vår her, og det er en avtale som jeg mener er fornuftig for begge parter, sier Jürgen Klopp til liverpoolfc.com.

Liverpools nummer 15 mistet så godt som hele fjorårssesongen etter den alvorlige kneskaden han pådro seg i Champions League-semifinalen i april 2018, og fikk to innhopp like før sommeren.

Har latt seg imponere

Manageren er full av lovord om hvordan 26-åringen har taklet motgangen og opptreningen.

– Jeg tror Ox selv har sagt at det føles ut som han har vært her lenger enn han faktisk har, og det er noe jeg kan si meg enig i. Jeg tror det handler om personligheten hans rundt om på Melwood.

En av de beste tingene ved ham er hvor enestående han er som person. Han er en av de hyggeligste man kan møte.Jürgen Klopp

– Som jeg tidligere har sagt: En av de beste tingene ved ham er hvor enestående han er som person. Han er en av de hyggeligste man kan møte. Selvfølgelig er han en helt enestående talentfull fotballspiller også.

– Vi kjenner alle til Alex’ historie siden han kom til klubben, og ja, det har vært skuffelser i tillegg til oppturer, men det som har imponert meg og alle andre er karakteren hans og holdningen han har til å håndtere tilbakeslag.

– Det er grunnen til at ingen av oss noen gang var i tvil om at han ville klare å kjempe seg tilbake på måten han gjorde. Å se ham spille nesten hele kampen i Southampton på lørdag var så gledelig for alle sammen, spesielt ham selv.

– En sang ville betydd mye for alle sammen

Seieren på St. Mary’s var hans første kamp fra start i Premier League siden før skadetrøbbelet – altså nesten halvannet år.

– Nå er han ikke lenger skadet. Han er i form, han kan «kick on» og vise nok en gang hvor god han er. Men det er fortsatt mye hardt arbeid på den veien. Det vil komme perioder hvor ting ikke går slik han ønsker, det er perioder hvor han må være tålmodig, perioder hvor han vil være sulten på den riktige måten, men jeg er overbevist om at alt vil gå bra.

– Og hvem vet, kanskje dette er sesongen hvor vi får høre The Kop synge en sang om Alex Oxlade-Chamberlain? Jeg kan i hvert fall fortelle deg at det ville betydd mye for meg og guttene å få høre det – og ikke minst ham selv!

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+