FULL POTT:  Joël Matip sørget for Liverpools 22. hodemål siden begynnelsen av forrige Premier League-sesong da Arsenal ble slått lørdag og Liverpool befestet tabelledelsen.

Overlegent best på hodet i Premier League

Her sju interessante Liverpool-tall etter seieren over Arsenal.

De røde befestet sin posisjon på tabelltoppen med 3–1 over The Gunners lørdag kveld, og er nå eneste klubb i Premier League med full pott i august.

Etter 41 minutter kom gjennombruddet foran The Kop ved Joël Matip, som noterte seg for sin andre scoring denne sesongen. Og det er på ingen måte tilfeldig at målet kom med pannebrasken.

22 hodescoringer

Dette var faktisk 22. gang at Liverpool scoret med hodet i Premier League siden begynnelsen av forrige sesong, ifølge statistikktjenesten Opta. Det er sju flere enn noen andre klubber.

Så langt denne sesongen var dette rødtrøyenes tredje med hodet, og ingen andre lag har foreløpig mer enn ett.

42 uten tap

Seieren sørget også for at Liverpool opprettholdt sin eminente hjemmestatistikk i ligaen: Nå er laget ubeseiret på 42 strake Premier League-kamper på Anfield.

33 av dem er vunnet, noe som betyr at Liverpool har tatt utrolige 108 poeng av de siste 126 mulige foran egne supportere.

Forrige nederlag kom mot Crystal Palace i april 2017 – for to år og fire måneder siden. Rekken er Premier League-historiens nest beste, etter Chelsea som hadde 86 fra 2004 til 2008.

12 på rad

Dette var også lagets tolvte strake seier i ligaen, bortekamper inkludert, noe Liverpool ikke har klart tidligere i Premier League-æraen.

I ligasammenheng er dette tangering av klubbrekorden fra 1990, da laget til Kenny Dalglish vant tolv strake seriekamper fra april til oktober.

4 av 4

Mohamed Salah, som sørget for 2–0 og 3–0 i første del av 2. omgang, har nå vært direkte involvert i sju mål (fem scoringer og to assists) på sine åtte Premier League-møter med London-klubben.

Faktisk har egypteren scoret i alle sine fire hjemmekamper mot dem. Det inkluderer én for Chelsea, i kampen han scoret sitt første Premier League-mål i 2014.

5 strake for assistkongen

Og bortimot like selvfølgelig var det at Trent Alexander-Arnold noterte seg for nok en assist foran egne supportere.

Nå har scouseren nemlig slått hele ni målgivende pasninger på sine ti siste Anfield-opptredener, alle turneringer inkludert. Det inkluderer én assist i alle de fem siste hjemmekampene!

50 ligakamper – så stoppet det

Mens Matip scoret og Trent serverte, vartet forsvarssjefen Virgil van Dijk opp med nok en solid oppvisning mot de lynraske Arsenal-angriperne, men en mye omtalt statistikk så sin ende denne helga.

For første gang på 50 (!) kamper i Premier League – altså siden mars i 2018 – ble Virgil van Dijk «driblet forbi» i Arsenal-kampen.

Det var rekordsigneringen Nicolas Pépé som passerte ham på midtbanen tidlig i 1. omgang og sørget for at Opta registrerte det som en vellykket dribling – men nå skal det nevnes at van Dijk løp ham opp igjen og forhindret sjanse imot.

1 hjemmelag vant – 5 tapte

For øvrig var Jürgen Klopps lag faktisk det eneste hjemmelaget som vant i Premier League lørdag. De fem kampene tidligere på dagen endte faktisk alle med borteseire:

Norwich–Chelsea 2–3, Sheffield United–Leicester 1–2, Watford–West Ham 1–3, Brighton–Southampton 0–2, Manchester United–Crystal Palace 1–2.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.09.2019 kl 20:05

– Liverpool har en bedre angrepsrekke enn Manchester City

Gary Neville er imponert over Liverpools giftige trio. Robertson mener Bobby er verdensklasse.

+
15.09.2019 kl 17:02

Napoli vant i generalprøven

Slo Sampdoria på hjemmebane.

+
15.09.2019 kl 14:20

– Det er for tidlig å bli stresset over tabellen

Vi har tatt en prat med Tommy Kvarsvik i Manchester Citys norske supporterklubb etter at de lyseblå gikk på en overraskende smell.

+
15.09.2019 kl 13:41

– Vi er fortsatt like gode venner

Sadio Mané har uttalt seg om det som skjedde på Turf Moor.

+