– Utelukker ikke Alisson, Salah og Firmino mot Man City

Dette mener Jürgen Klopp om sjansene for at Alisson, Firmino og Salah spiller i Community Shield.

1. aug 2019 kl 09.11 Arve Vassbotten

Liverpool avsluttet sine treningskamper før sesongen med 3-1-seier mot Lyon på onsdag. Med unntak av Sadio Mańe, er nå endelig alle Liverpools sentrale spillere tilbake. Og de fikk alle spilletid mot Lyon.

Søndag kommer sjansen til å starte 2019/2020-sesongen med å løfte et trofé, når Manchester City venter i Community Shield på Wembley.

– Jeg har sagt det før, vi vil bli friskere og friskere, og da vil det løsne for oss. Men man må gå gjennom denne intense perioden, og vi er ikke ferdig med den. I dag var det et godt tegn, og det var viktig for oss alle å avslutte preseason med noe positivt, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen i Geneve.

– Salah kan spurte dagen lang

Selv om det ble seier mot Lyon, slapp Liverpool inn et unødvendig mål etter en klønete situasjon som endte i straffe, og laget ble også utfordret ved andre anledninger av Lyons raske angrepsrekke.

– Vi slapp inn et interessant mål på straffe, slik er det bare, og man kan se i disse situasjonene at alle guttene trenger å tilpasse seg igjen. Det har bare gått tre uker, men Alisson, Firmino, Keita og Shaqiri har alle bare hatt to dager med trening. Det betyr at de trenger litt tid, men man kan se at den naturlige kvaliteten de har, og det hjelper oss selvsagt. Alt i alt var det en mye bedre. Nå har vi tre dager å forberede oss på kampen mot City på, også får vi se hva vi kan gjøre der.

Klopp fikk også spørsmål om han var overrasket hvordan spillerne som er tilbake etter ferie så ut på banen onsdag.

– Nei, egentlig ikke. Salah er naturlig i bra fysisk form, og han kan spurte dagen lang, noe som hjelper oss selvsagt.

– Det åpner opp spillet, og man kan spille mye mer fotball - og ikke bare mellom leddene. Fra tid til annen kan du chippe ballen i bakrommet, også er Salah der, slik ting er veldig viktige for oss. Firmino er tilstede hele tiden mellom leddene og i boksen, og er også veldig viktig.

GOD GRUNNFORM:
GOD GRUNNFORM:  Mohamed Salah virker i brukbar form, selv om han har gått glipp av det meste av preseason.

– Jeg er fornøyd i dag, men jeg vet vi må spille mye bedre for å ha en sjanse mot City. Men dagen i dag var et steg i riktig retning, og det er jeg glad for.

Lavere intensitet på trening framover

Mot Lyon spilte Alisson Becker en time, mens Xherdan Shaqiri og Roberto Firmino fikk en halvtime, og Mohamed Salah og Naby Keita, fikk en omgang hver.

Klopp fikk også spørsmål om Alisson, Firmino og Salah er i god nok form til å spille mot Manchester City på søndag.

– Jeg vet ikke ennå. Vi får bare se. Men jeg kan ikke utelukke det hundre prosent heller. Men de vil bli involvert, men vi kan vel ikke gjøre som i dag å gjøre endringer etter 30 minutter, så vi får se om det blir fra start. Vi får se hvordan de reagerer i morgen.

– Treningen nå blir ikke på høyeste intensitet lenger, nå blir det trening som handler om detaljene og vi trenger å forberede oss på kampen.

– Manchester City er forskjellig fra alle andre kamper, man må spille en preseasonkamp mot Man City for å forberede seg på Man City, og det har vi ikke gjort.

– Dagen i dag var veldig, veldig viktig for alle spillerne fra et fysikk-standpunkt, og fra et psykologisk standpunkt også. Vi er alle mennesker og vi blir aldri vant til å tape fotballkamper, så jeg er veldig fornøyd med at vi kunne endre det i dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]