– Vi vil beholde Istanbul som Liverpools lykke-by

Sadio Mané håper at Istanbul fortsatt vil være Liverpools lykke-by etter onsdagens Super Cup-finale mot Chelsea.

13. aug 2019 kl 19.31 Odd Sindre Tonning

På onsdag returnerer Liverpool til Istanbul, en by klubben har svært gode minner fra. Tilbake i 2005 var det her finalen av Champions League ble spilt, da Liverpool gjennomførte det utrolige comebacket mot AC Milan, og til slutt kunne løfte Champions League-troféet.

Mané håper de kan løfte et nytt trofé i Istanbul på onsdag.

– Det er stort å spille i Istanbul. Det er en lykke-by for Liverpool. Forhåpentligvis får vi det samme utfallet av finalen i morgen som den i 2005. Vi skal gjøre alt for å vinne, slik at Istanbul kan fortsette å være en lykke-by for klubben, sa Mané på pressekonferansen på tirsdag.

Mané er klar for finalen

Sadio Mané satt på benken fra start mot Norwich, etter at han nylig har returnert fra sin forkortede sommerferie. Til tross for lite hvile siden sesongstart for ett år siden, mener senegaleseren at han er klar for kamp.

– Jeg tror jeg er klar. Det å være sliten ligger bare i hodet. De siste syv årene har jeg ikke hatt ferie i mer enn 20 dager, så jeg er her nå og klar til å spille, sier Mané.

En som ikke kommer til å bli klar til kampen er Alisson Becker, etter at han skadet seg mot Norwich. Hans erstatter, Adrián, kom da inn og kommer høyst sannsynlig også til å starte kampen mot Chelsea. Virgil van Dijk mener at Adriáns rutine kommer til å hjelpe han når han nå blir Liverpools førstekeeper de kommende ukene.

– Adrián har bare vært her i to uker, men vi har jobbet dag ut og dag inn sammen. Det er bra for han å få spille helt fra første stund, selv om det ikke er ideelt med Alissons skade. Men Adrián er erfaren og kan nå vise hva han er god for, for han har store kvaliteter. Han er rutinert og har spilt i Premier League lenge. Han kommer uten tvil til å gjøre jobben sin, sa van Dijk på pressekonferansen.

STEPPER INN:
STEPPER INN:  Adrián er klar for å steppe inn for Alisson de kommende ukene.

– Vi ønsker å vinne troféet

Onsdagens motstander, Chelsea, fikk en marerittstart på Premier League-sesongen, da de tapte 0-4 mot Manchester United, som ved gjentatte anledninger straffet London-laget på kontringer. Mané tror likevel at onsdagens oppgjør kommer til å bli en tøff kamp.

– Jeg så kampen på lørdag, og de spilte ganske bra. De skapte sjanser, men Manchester United var bedre og fortjente å vinne. Forhåpentlig kan vi også slå dem, men det blir tøft, sier Mané.

Spillerne fikk også spørsmål om hvordan det blir å møte et lag fra samme liga.

– Chelsea kjenner oss, vi kjenner dem. Det er en enkelt kamp, det er en finale og alt kan skje. Alle har nettopp kommet tilbake fra ferie, men alle skal være klare. Vi ønsker å vinne troféet, og vi skal gjøre alt vi kan for å få løfte pokalen, sier van Dijk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]