Bekrefter at Duncan er solgt

Den 18 år gamle spissen er klar for Fiorentina.

2. sep 2019 kl 20.09 Marius Rabben

Tenåringen, som ble hentet fra Manchester City for 200 000 pund i fjor sommer, skifter klubb allerede nå etter dramatikken i forrige uke, der agenten hans, Saif Rubie, angrep Liverpool-ledelsen på Twitter.

Rubie publiserte et åpent brev hvor han skrev at klubben «ødelegger livet» til Duncan, som «av flere grunner» var misfornøyd etter den imponerende debutsesongen sin på juniorlaget og ønsket seg bort.

Agenten fikk mye motbør i etterkant, og har siden slettet Twitter-kontoen sin.

Nå har imidlertid Duncan fått ønsket innvilget. Fiorentina fikk først avslag på en låneforespørsel med mulighet til å gjøre overgangen permanent neste sommer, men etter et gjennombrudd i helga ble partene enige om en avtale som ikke inkluderer lån.

Annen agent under forhandlingene

I forhandlingene skal ikke agent Rubie ha blitt involvert etter Twitter-kontroversene. I stedet ble Duncan representert av Rob Segal, som var hans registrerte agent under overgangen fra Manchester City for et drøyt år siden.

Den unge angriperen ankom Italia i formiddag, hvor han gjennomførte den medisinske testen på et sykehus i Roma, før Fiorentina-kontrakten ble skrevet under.

Ifølge Sky Sports skal det være en treårsavtale med mulighet til å forlenge med ytterligere to år.

Duncan takker klubben

Kort tid etter at overgangen ble bekreftet, la Duncan selv ut en avskjedsmelding på Instagram.

«Jeg vil takke alle i Liverpool FC, fra trenerne og støtteapparatet til spillerne, for å ha hjulpet meg med utviklingen i klubben. Jeg reiser herfra med spesielle minner... Tusen takk», skriver han.

Overgangssummen skal i utgangspunktet ligge på 500 000 euro, opplyser gianlucadimarzio.com, men kan stige til 1,5 millioner euro gjennom klausuler om antall kamper.

Ifølge lokale Liverpool-journalister som James Pearce i The Athletic og Paul Joyce i The Times er summen noe høyere med ca. 2 millioner euro, som tilsvarer 1,8 millioner pund.

Liverpool FC vil også få 20 prosent av et eventuelt videresalg.

For øvrig fikk danske FC Nordsjælland avslag på et lånetilbud for 18-åringen tidligere i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]