– Dette var perfekt

Endelig fikk Salah og Mané noen hviledager.

13. sep 2019 kl 21.13 Marius Rabben

Sesongens første landslagsopphold er omsider over, og nå venter utfordringene på løpende bånd for de røde: Hele sju kamper på tre uker er programmet frem til neste avbrekk i oktober.

Og et avbrekk fra Premier League betyr vanligvis ikke en pause fra kamper for spillerne, som på landslagsoppdrag ofte må i aksjon to ganger i løpet av en ukes tid.

Denne gangen kan imidlertid Jürgen Klopp glede seg over noen unntak: Mohamed Salah og Sadio Mané hadde faktisk spillefri og fikk noen etterlengtede fridager.

VISER MUSKLER:
VISER MUSKLER:  Andy Robertson har spilt to landskamper siden sist, men var i godt humør da Salah flekset før torsdagens økt.

Intens periode

Med deltakelsen i Afrikamesterskapet i sommer hadde begge en kort ferie etter den krevende fjorårssesongen, og særlig finalisten Mané, men nå beskrives de som uthvilte.

– Dette var perfekt for gutta som ikke måtte dra (på landslagssamling), sier Klopp.

DET SOM VENTER:
DET SOM VENTER:  Liverpools kampprogram frem til neste landslagspause.

Manageren forklarte under dagens pressekonferanse nettside at landslagspausene «alltid er en utfordring» fordi han både er glad for at de blir tatt ut for nasjonene sine samtidig som han er fullt klar over belastningen det medfører.

– Hvis du ser spillerne som av forskjellige grunner ikke dro denne gangen, så er alt annerledes, forteller han.

– Det er i en veldig intens periode hvor man får disse fem–seks dagene fri. De har trent, de trener alltid, men de har ikke trengt å være her (på Melwood) og gjennomføre skikkelige fotballøkter, for vanligvis er det bare tre spillere igjen her, så det gir ingen mening.

– Denne gangen ville det vært fem stykker, så vi kunne ha trent, men det var fortsatt ikke fornuftig, og Sadio og Mo har fortsatt ikke fått den ferien de trengte.

Uthvilt

– For alle de andre spillerne er det skikkelig tøft. De har alltid to kamper.

Uttrykket «landslagspause» er selvmotsigende, mener Klopp.

– Vi snakker om «pausen», men det er bare enda en uke med kamper, noe som ikke er enkelt på sikt. Men vi får ikke gjort noe med det, så vi tenker ikke altfor mye over det.

FRISK OG RASK:
FRISK OG RASK:  Mané har i likhet med Salah fått etterlengtet hvile under landslagspausen.

Samtidig sier tyskeren at «jo oftere vi kan gjøre noe sånt som dette», altså gi spillerne fri underveis i sesongen, «desto bedre er det for dem».

Og det er Salah og Mané et bevis på foran Newcastle-kampen.

– For det føles ikke bare ut som om de er friske og raske igjen, men de er faktisk blitt det, sier Klopp.

– Sånn er det, og dette er forhåpentligvis noe vi kan utnytte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]