– Jeg er ikke langt unna

Alisson Becker forteller at han nærmer seg comeback.

25. sep 2019 kl 10.20 Arild Skjæveland

Allerede i første ligakamp for sesongen ble Alisson Becker skadet. Han hadde pådratt seg en alvorlig leggskade, og Adrian måtte komme inn som erstatter etter å kun ha vært i klubben i noen dager.

Det var lenge uklart hvor lenge brasilianeren ville være ute, men de siste ukene har Jürgen Klopp sagt at målet er at han skal bli klar til etter neste landslagspause. Da er han utelatt fra Brasils landslagstropp.

Selv sier spilleren at han ikke er så langt unna.

– Det står bra til, og jeg tror jeg snart er klar, sier han i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Jeg kan gå utendørs og gjøre målvaktsarbeid, og føler meg veldig bra. Jeg føler meg trygg, og nå handler det om at jeg må få alle kreftene tilbake. Få igjen selvtilliten, og gjør det jeg elsker å gjøre.

Kunne ikke gå skikkelig

Becker fikk på mandag troféet som verdens beste målvakt i 2019 på en seremoni i Milano. Han har nå både fått UEFA og FIFA sine priser som beste keeper. Han vil også være av favorittene til å få «Yachine Trophy» fra France Football, som skal deles ut for første gang i desember.

Han er veldig glad for å kunne jobbe utendørs igjen.

– Det er stort, for når jeg ser to uker tilbake, så kunne jeg ikke engang gå skikkelig. Nå løper jeg, og kan hoppe på høyrefoten som var skadet, så jeg er veldig glad for det.

– Når du er spiller, så ønsker du å ha kontakt med ballen, med spillerne på banen, og rutinene med trening. Det er det jeg elsker å gjøre. Kampene, atmosfæren på Anfield, bortekampene. Alle kamper jeg ser på TV tenker jeg bare at jeg ønsker å spille. Jeg ønsker å være der, og hjelpe lagkameratene. Jeg ser frem til å komme tilbake, og kan ikke vente, sier den sympatiske brasilianeren.

Skryter av lagkameraten

I Alissons skadefravær har Adrian voktet Liverpools mål. Alisson er imponert over sin nye lagkamerat.

– Jeg synes guttene har gjort det veldig bra. Hele laget, og spesielt Adrian. Han er en spesiell fyr, som kom inn sent. Han kom, og har vist alle sin verdi. Ikke bare som spiller, men som person, og det er det viktigste. Han gjør det veldig bra på banen, og jeg har ro til å restituere meg skikkelig, så det er bra for alle, sier han.

– Du kan se at han har tilpasset seg bra på banen. En spiller kan bare spille slik han har spilt dersom han har funnet seg til rette med stedet og folkene dersom du er lykkelig her, og du kan se at han er det. Han har allerede hjulpet oss til å vinne tet trofé. Han hjelper oss mye i kampene for å ta poeng. Det er det viktigste for oss denne sesongen, for at vi skal nå våre mål.

Kelleher får sin debut

I kveldens kamp mot MK Dons skal Caoimhin Kelleher stå i mål. Det har Pep Lijnders bekreftet.

20-åringen vil dermed få sin debut. Han får lykkeønskninger fra Alisson med seg på veien.

– Jeg håper det, og vil se kampen og støtte ham. Han er en flott fyr, og er ikke en gutt lenger. Han blir en mann, og får sin første offisielle kamp for Liverpool, sier Becker.

– Jeg håper at han bare kan gjøre de tingene han gjør hver dag her på trening. Han er seriøs, og kommer hit og jobber hardt. Jeg synes han har forbedret seg mye det siste året. Siden jeg kom hit, har jeg kunnet se at han har forbedret seg. Han er en som ønsker å lære, og som studerer de eldre målvaktene for å lære ting. Jeg tror han kommer til å gjøre det veldig bra.

MK Dons - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på Viasport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]