Siste nytt på skadefronten Shaqiri mister kampen

Sadio Mané ventes tilbake i trening på torsdag - og Kelleher vil få sin debut onsdag kveld.

24. sep 2019 kl 14.24 Arild Skjæveland

Xherdan Shaqiri har fått lite spilletid denne høsten, og var en av de navnene man tenkte garantert ville starte kampen mot MK Dons på onsdag.

Nå har sveitseren pådratt seg en skade på trening, og mister ligacupkampen i Milton Keynes.

– Mot slutten av gårsdagens trening kjente Shaq at leggen hans stivnet. Han kunne ikke fortsette, og en skann viste at han har en liten muskelavrivning. Vi må vente noen dager, men han kommer helt sikkert ikke til å bli klar i morgen. Han må hvile, og blir ikke involvert, sier Pep Lijnders til Liverpoolfc.com.

Ikke alvorlig for Mané

En annen som ikke kommer til å spille, er Sadio Mané. Han ble tatt av banen med 20 minutter igjen mot Chelsea etter at Jürgen Klopp ikke likte måten han bevegde seg på. Etter kampen sa Klopp at han mistenkte at senegaleseren hadde en lårhøne.

– Sadio har en smell, men han ser bra ut. Med fri i dag, og behandling i morgen, tror jeg han vil være tilbake på trening igjen på torsdag, så alt ser bra ut.

Divock Origi kommer heller ikke til å bli involvert.

Oppdatering om Alisson

Som Klopp, var også Alisson Becker i Milano mandag kveld. Der ble han kåret til verdens beste målvakt i 2019 på FIFAs prisutdeling.

Lijnders har kommet med en oppdatering på brasilianerens skade.

– Ali er på vei tilbake, men som vi vet med leggskader må du være forsiktig. Spesielt når du ser hvor stor og sterk han er, og hvor mye vekt han legger på leggene sine når han må ha disse hurtige reaksjonene. Vi må være forsiktige, og ta det steg for steg. Alt har gått etter planen så langt.

Kelleher debuterer

Den irske U21-landslagskeeperen Caoimhin Kelleher kommer til å få sin debut for klubben i onsdagens kmap.

– Ja, absolutt. Han var litt uheldig i pre-season, for ellers ville han allerede ha spilt flere kamper, sier Lijnders.

– Han er en talentfull målvakt, og med alle de talentfulle guttene handler det om å gi dem de riktige mulighetene på riktig tidspunkt sammen med seniorspillerne, når noe står på spill. Det kan gjøre at de tar det neste steget, og at selvtilliten vokser, sier han.

Brewster fra start?

En annen som ventes å starte, er Rhian Brewster.

– Rhian er klar, og venter allerede på kampen. Vi gleder oss til å se ham, og at han spiller slik han liker å spille. Dersom han bare er seg selv vil alt gå bra.

– Vi forbereder oss til kampen på samme måte. Vi forbereder oss på samme måte som da vi møtte Chelsea borte.

MK Dons - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på Viasport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]