New Balance tar Liverpool til retten

Den amerikanske utstyrsprodusenten vil sloss for å beholde Liverpool FC.

24. sep 2019 kl 10.21 Arild Skjæveland

Liverpool skal være nær en avtale med utstyrsgiganten Nike. Den nye avtalen er en betydelig oppgradering på de £45 millionene klubben får fra New Balance per sesong. Det har blitt rapportert summer på over £75 millioner. Ifølge James Pearce skal den nye avtalen være verdt £70 millioner per sesong.

Det er klubbens desidert største avtale i historien.

Nå tar New Balance klubben til High Court i London for å beholde retten til å fortsette som draktleverandør.

Rett til å matche Nikes tilbud

Ifølge The Athletic står disputten i at New Balance mener de har rett til å matche Nike sitt tilbud, og dermed har krav på å forlenge avtalen til lenger enn mai 2020.

Liverpool FC mener på sin side at det ikke er tilfelle, og derfor har New Balance nå tatt klubben til retten.

– Vi kan bekrefte at vår draktleverandør, New Balance, har innledet en rettslig tvist mot klubben. Vi vil ikke komme med ytterligere kommentar under den rettslige prosessen, sier en talsperson for LFC.

Ifølge Pearce skal det ha stått skriftlig i avtalen mellom New Balance og Liverpool, at den amerikanske utstyrsleverandøren har mulighet til å matche tilbud fra andre leverandører. Det gjør at Liverpool var juridisk forpliktet til å informere dem om Nikes tilbud, og muligheten til å tilby det samme.

Villig til å betale likevel

Opprinnelig så det ut til at summene som sto på spill nå var for høye for New Balance, men ifølge The Athletic bestemte de seg for å likevel gjøre det - og beholde klubben i sin sponsorportefølje.

Liverpool svarte med å informere om at New Balance sitt bud likevel ikke nådde opp til rivalenes bud, ettersom de ikke kan tilby det samme internasjonale nettverket for distribusjon som Nike kan.

Rettsdokumenter viser at New Balance anla saken til London High Court 10. september.

«New Balance er stolt over å være Liverpool Football Clubs offisielle draktleverandør. Siden 2011, da vi gikk inn i den rekordstore sponsoravtalen med klubben, har vi levert to av de mestselgende hjemmedraktene for Liverpool-supportere, og fortsetter med å matche ambisjonene og prestasjonene til klubben som fortsetter å vokse», skriver New Balance i en pressemelding til The Athletic.

De bekrefter at de ønsker å fortsette sponsoravtalen med klubben. New Balance skal allerede ha designet alle tre draktene for 2020/21-sesongen. Så vil det vise seg om de vil bli tatt i bruk…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]