– Karakteren til Jürgen blir karakteren til laget

Lijnders forklarer hvordan spillerne formes på Melwood.

12. sep 2019 kl 15.44 Marius Rabben

Nå skal Liverpool i gang med en hektisk periode med kamper på løpende bånd. Dette kommer rett etter sesongens første landslagsopphold, som betyr at et tosifret antall spillere har vært bortreist i halvannen uke.

Færre igjen på Melwood gir igjen flere akademispillere sjansen til å vise seg.

En liten «treningsleir»

Denne uka har de fått noen økter med navn som Sadio Mané, Mohamed Salah, James Milner og Adam Lallana, og assistentmanager Pep Lijnders forklarer hva de gjør.

– To dager med intens trening, sier nederlenderen til liverpoolfc.com.

– Vi har spesifikke øvelser som «kontrapress-firkant», «identitetsspillet», «organisert kaos» eller «høy-intensitet-spillet». De fikk erfare alle øvelsene i løpet av de to dagene.

– Det var litt som en treningsleir for dem, forklarer Lijnders.

TETT SAMARBEID:
TETT SAMARBEID:  Pep Lijnders og Jürgen Klopp på Melwood i dag.

– Det finnes ingen bedre lærere enn gode rollemodeller, så å få trene med seniorspillerne er helt uvurderlig.

Skryter av unggutten Clarkson

I «identitetsspillet» er det tre lag som alle kjemper som retten til å angripe. Denne uka ble førstelagsspillerne fordelt på de forskjellige lagene som kapteiner.

– Du ser så mange utrolige prosesser skje i hvileperiodene, fortsetter Pep.

Han trekker frem 17-åringen Leighton Clarkson, som har imponert stort med sin presise pasningsfot på akademiet, og er blitt belønnet med proffkontrakt.

PÅ MELWOOD:
PÅ MELWOOD:  Tenåringen Leighton Clarkson har fått proffkontrakt og trener støtt og stadig med A-laget.

– Med egne øyne ser Leighton Clarkson løpene til Sadio og Mo i bakrommet. Han er god nok til å slå de pasningene som angriperne liker å motta, han er en nummer 6 som vi virkelig liker, en som kan diktere spillet, heve tempoet i posisjoneringene, og som alltid har god tid med ballen.

– Igjen: Talentene trenger gode rollemodeller, mye mer enn de behøver kritikk. Da ser man hvor spesielle seniorspillerne våre er, sier Lijnders.

– Guttene får behandlingen de fortjener, i likhet med førstelagsspillerne og i likhet med alle andre. Alt henger sammen.

– Jeg har sagt det tidligere: Karakteren til Jürgen blir karakteren til laget, og heldigvis er det en bra ting.

– Det er det som utgjør hele forskjellen, mener nederlenderen.

– Elleve presser med ett hode

Nå skal Liverpool forsøke å følge opp den solide sesongstarten når kampene kommer omtrent hver tredje dag frem til neste landslagspause.

Og med mottoet «intensitet er vår identitet» vil perioden kreve mye.

– I kampene våre trenger at vi er hundre prosent «fresh», så restitusjon er viktig; jeg mener ikke bare fysisk sett, men spesielt også mentalt.

TILBAKE PÅ MELWOOD:
TILBAKE PÅ MELWOOD:  Spillerne trener som normalt igjen i dag etter landslagspausen. I helga kommer Newcastle på Anfield-besøk.

– Jo høyere nivået og presset er, desto mer slitasje blir det ettersom intensiteten i hovedsak handler om høyt konsentrasjonsnivå, for at alle skal tenke på samme måte.

– Slik som vi beskriver det: Elleve stykker presser, men med ett hode. Et kvikt hode, sier Lijnders.

– Nå går vi inn i en periode med mange, mange kamper. Vi forbereder oss til disse periodene, slik at alle er i best mulig form og kan bidra med hundre prosent intensitet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]