– Nå ser jeg at det var en bra periode for meg

Fabinho er storfornøyd, i kjempeform og forteller om sin Liverpool-rolle.

4. sep 2019 kl 19.00 Marius Rabben

I debutsesongen måtte Fabinho vente helt til slutten av oktober før han fikk sin første Premier League-kamp fra start, etter å ikke engang ha vært med i 18-mannstroppen til de åtte første rundene.

Nå spiller han derimot hver uke og regnes blant ligaens aller beste defensive midtbanespillere etter å ha blitt en fast brikke på laget som satte klubbrekord med 97 poeng og vant Champions League.

I helga beskrev Sky Sports-eksperten Jamie Carragher ham som Premier Leagues beste i sin posisjon.

– Vært veldig komfortabel en stund nå

De mange ukene i fjor sommer og høst med trening og tilpasning til nye lagkamerater, ny filosofi, nytt språk og ny liga, var verdt det.

– Nå ser jeg at det var en bra periode for meg til å tilpasse meg ordentlig. Jeg er veldig fornøyd nå, og håper å bli enda bedre, sier Fabinho i et intervju med klubbens nettside.

– Jeg har følt meg veldig komfortabel her en stund nå, i klubben, i byen, med lagkameratene og spesielt med landsmennene mine. Så jeg er veldig fornøyd her og godt tilfreds med prestasjonene mine på banen også.

Stortrives som anker

Den anvendelige brasilianeren spilte opprinnelig høyreback da han var i ungdomsavdelingen til Real Madrid og debuterte for landslaget. Men suksessen i den dype rollen på midtbanen som Monaco-spiller var det som overbeviste Liverpool.

– Jeg har alltid likt å spille i denne posisjonen, forteller 25-åringen.

– Man involveres mye i kampen og spiller en viktig rolle i oppbyggingen. Med tanke på det defensive må man være ordentlig på alerten for å hjelpe laget.

Fabinho gjør mye mer enn å rive i stykker angrep etter angrep for motstanderlagene, og de beherskede, smarte pasningene hans fremover er blitt et av flere varemerker.

Høyt tempo

– Jeg forsøker å beholde roen med ballen i beina, men samtidig ikke la den roen bli til en treghet. Jeg prøver å kontrollere kampen, forklarer han.

Det høye tempoet til Liverpool er noe han trives godt med, spesielt etter den nevnte tilpasningsperioden.

– Stilen til laget vårt er intensitet. Vi forsøker å spille med maksimal hurtighet og press, det er det vi jobber for. Det er derfor denne spillergruppa er så fysisk godt forberedt – for å sette rytmen i kampene.

– Jeg kan ikke henge igjen bak; man er nødt til å holde følge med rytmen til lagkameratene og opprettholde tempoet, presset og intensiteten. Det er dette jeg hele tiden prøver å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]