Virgil: – En stor ære

Men det er rød uenighet i noen plasser på verdenslaget.

24. sep 2019 kl 18.17 Marius Rabben

Virgil van Dijk var blant de tre nominerte til FIFAs gjeveste spillerutmerkelse i Milano mandag kveld, men kom på 2. plass bak Lionel Messi. Cristiano Ronaldo ble nummer tre.

Som forventet fikk Champions League-vinneren imidlertid en plass på det såkalte verdenslaget som nesten 25 000 profesjonelle fotballspillere har stemt frem.

«Det er en stor ære å bli inkludert i #TheBest XI sammen med en utrolig spillergruppe», skriver 28-åringen på sosiale medier.

«Jeg vil si takk til alle mine lagkamerater i Liverpool, samt på landslaget, for all den kontinuerlige støtten.»

– Fullt fortjente priser

Foruten mannen som av UEFA ble kåret til årets spiller i Europa i august, var Liverpool godt representert under FIFA-seremonien.

Jürgen Klopp fikk prisen som årets trener i verden, mens Alisson Becker ble kåret til årets keeper etter debutsesongen på Anfield.

«Gratulerer også til min #LFC-familie for deres fullt fortjente individuelle priser! Godt jobba, Alisson Becker, med å bli kåret til verdens beste keeper, og selvfølgelig til sjefen for være årets trener.»

Van Dijk avslutter med å gratulere Messi som årets mannlige spiller og amerikanske Megan Rapinoe som årets kvinnelige spiller.

Rød uenighet med verdenslaget

Sammen med Virgil kom som kjent også Alisson med på FIFPro-elleveren. Det var de to eneste fra Liverpool, som hadde totalt sju spillere blant de nominerte.

Mange har i etterkant uttrykt misnøye med at ikke verken Sadio Mané eller Mohamed Salah kom med, og spesielt på backplassene mente mange at Liverpool burde fått sine menn.

VERDENSLAGET:
VERDENSLAGET:  Dette er årets FIFPro-lag: Alisson Becker; Matthijs de Light, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Marcelo; Luka Modrić, Frenkie Jong, Eden Hazard, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Kylian Mbappé.

«Den BESTE venstrebacken og høyrebacken i verden», skriver Dejan Lovren på Instagram i dag, med bilde av Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold.

«Amen», kommenterer Gini Wijnaldum under.

Steven Gerrard har også lagt ut et Instagram-innlegg med samme tema. «Vi vet, så det betyr ingenting», skriver klubblegenden.

Tidligere røde José Enrique hiver seg på: «Sant, amigo, vi alle vet det», skriver spanjolen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]