– Han kan bli en av de beste Liverpool-kapteinene vi noen gang har sett

Onsdag kveld ble Henderson kåret til årets spiller i England. Sam Allardyce og Phil Babb mener at det var helt korrekt.

16. jan 2020 kl 22.13 Jens Hapnes Rege

2019 var virkelig Jordan Hendersons år.

Etter å ha spilt i en uvant defensiv midtbanerolle i Klopps første sesonger ble han egentlig frigjort fra tøylene da Fabinho gjorde den posisjonen til sin egen. 

Siden den gang har kapteinen vært lederen for laget som har vunnet Champions League, Supercupen og VM for klubblag. Han har på bare ett år fått nok erfaring til å utføre det perfekte troféløftet. 

I 2016 var Sam Allardyce Englands trener i en liten periode, før han måtte gå grunnet påstander om misligheter. På Sky Sports The Debate sier han at anerkjennelsen Henderson får er fullt fortjent. 

– Alle snakker om Fernandinho, men Henderson er like bra

– Jeg synes det er et overraskende valg med en midtbanespiller, men er en verdig vinner grunnet det han har oppnådd med Liverpool og det han betyr for laget. 

– Han binder forsvaret og angrepet sammen. Alle snakker om Fernandinho, men Jordan Henderson er like bra, om ikke bedre, innleder briten. 

Tidligere Liverpool-spiller Phil Babb underbygger Allardyces poeng. 

– Det er en hyllest til det han har måttet gå gjennom. Da Steven dro tok han over armbåndet, og på et tidspunkt var det snakk om at han skulle dra, men han har tatt seg sammen og blitt en mye bedre spiller. Han er en viktig del av Englands mannskap, sier iren.  

– Han er en fantastisk atlet, lever livet på riktig måte, er utholdende, en god leder og tar riktige valg. For noen sesonger siden prøvde han å være "quarterback", men det er ikke det han er. Han er aggressiv, utholdende og har lederevner - han har alt.

Hvis han fortsetter ved roret og leder skipet kan han bli en av de beste Liverpool-kapteinene vi har sett, sier den tidligere Liverpool-stopperen.  

Hjertet utenpå drakta

Henderson har måttet tåle mye kritikk, men det har aldri stått på innsatsen og dedikasjon for kapteinen fra nord-England. Selv etter å ha plukket opp tre troféer i 2019 virker han langt fra mettet, og han jubler for hvert mål som om det er det siste. 

EKSTASE: Henderson feirer med Salah.

EKSTASE: Henderson feirer med Salah.

– Fansen vil se spillere som spiller med hjerte utenpå drakta. Det har han vist i Liverpool, men også for England. Han oppmuntrer lagkameratene, presser de videre og gir alltid 110%. Enhver supporter elsker det. 

Dersom Harry Kane mister EM grunnet den alvorige hamstringskaden han pådro seg nylig, mener Allardyce at Henderson bør være selvskreven som kaptein. 

– Hvis han fortsetter slik han gjør det nå så bør han være kaptein. Som kaptein trenger man erfaring fra en turnering av den størrelsen - en som har sett det og gjort det. Det har han gjort med Liverpool i Champions League og med England. Englands unge spillere trenger hans beroligende innflytelse, avslutter den tidligere landslagssjefen. 

På søndag kan Henderson og Liverpool ta et steg nærmere evig legendestatus i Liverpool. Kapteinen bør få vist frem sine troféløftegenskaper i mai. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]