Stiller i Liverpool-drakt i nytt soloshow– Jeg er ganske sikker på at 2020 blir året

Rasmus Wold forteller om en stor tro på ligagull, livet etter Liverpool-podkast og nytt show med vitser om Fabinho.

8. jan 2020 kl 12.16 Kenneth Baraas

Liverpool-supportere kjenner Rasmus Wold godt fra hans tid som programleder i podkasten «You´ll Never Talk Alone». Podkasten ble startet opp i 2015/2016-sesongen, og Rasmus ledet med stø hånd i tre år før han valgte å gi stafettpinnen videre. Men hvorfor valgte han å gi seg på topp? 

– Det var rett og slett tidsbruken. Med europacup-spill så ble temaer fort utdaterte og uaktuelle, slik at jeg følte at jeg måtte spille inn en episode før/etter hver kamp, forteller komikeren. 

– Etter hvert måtte jeg også begynne å takke nei til jobber for å spille inn podcast. Det gikk dessverre ikke opp for meg i lengden, selv om jeg prøvde en stund. 

– Når det er sagt så var det en helt rå opplevelse å starte opp YNTA og forme podcasten til det den ble, godt hjulpet av positive og kunnskapsrike gjester og engasjerte lyttere. YNTA er heldigvis i trygge hender hos meget kyndige folk!

Gjør plass til Liverpool bak scenen

Jobb som komiker betyr mye jobb i helgene, og spørsmålet er da om Wold finner like mye tid til Liverpool-kamper som under podkast-perioden. 

– Jeg ser alle kamper og følger godt med fremdeles. Som komiker hender det at jeg ber konferansieren om å sette meg på enten først eller sist på scenen dersom det er en kamp samtidig, men god planlegging gjør at jeg får meg med alle kamper.

– Jeg leser Kopite med stor glede og diskuterer Liverpool med de fleste som er interesserte. Så ingenting har dabbet av her i gården, fastslår Wold. 

FÅR HØRE DET: Rasmus Wold vitser om Fabinho i sitt nye show.

FÅR HØRE DET: Rasmus Wold vitser om Fabinho i sitt nye show.

Våger å tro

Til helgen venter Tottenham og Mourinho, en portugiser som elsker å stikke kjepper i hjulene for Liverpool. 

– Jeg frykter alltid Mourinho, han er en slu rev som aldri kan avskrives. Når det er sagt er det mye større forskjell på lagene nå enn det var 1. juni, og jeg går til hver Liverpool-kamp med en forventning om seier. 

– Jeg tror faktisk jeg hadde blitt bittelitt skuffet med uavgjort borte mot Spurs slik ståa er nå, innrømmer Wold. 

Liverpool leder tabellen med 13 poeng, med en kamp mindre spilt, og det varierer godt blant supporterne om man våger å tro, eller ikke, på det vi alle har ventet på i tretti år. 

– Jeg tør definitivt å tro. Jeg sa vel på «Heia Fotball»-podkasten i fjor høst at jeg tror de vinner, og laget har ikke gjort noe for at jeg skal skifte mening. 

– Jeg er rett og slett ganske sikker på at 2020 blir året. Og det sitrer i hele kroppen bare av tanken, og mens jeg sier dette danner det seg små sikkel-partikler i munnviken min.

Show for sportsidioter

Men en Liverpool-podkast mindre å holde styr på, betyr det at komikeren må fylle tiden med noe annet. 

– Etter at jeg valgte å gi YNTA videre, har jeg jobbet litt med TV og to andre podkaster. Noen reagerer sikkert på at jeg ga fra meg YNTA pga tidsbruk og samtidig har to andre podcaster, men disse er mye enklere å for eksempel spille inn i bolker på forhånd slik at jeg kan reise på jobb og allikevel få sluppet en episode.

Og nå har 28-åringen slått sammen komikerkarrieren og interessen for sport, og kan friste med et show som passer de med rødt hjerte. 

– Ellers så har jeg fått dyrket standup-karrieren min, som nå resultert i mitt aller første soloshow på Latter. 

– Showet handler om sport, og mitt liv som sportsidiot, men selv om sport er gjennomgangstemaet så vil jeg si at showet også er for folk som lever med en sportsidiot og problematikken som kan oppstå rundt det. 

– Jeg kan røpe at jeg allerede har skrevet en vits om Fabinho, og på plakaten står jeg selvsagt i Liverpool-drakt. Siden jeg ikke vil gå alene rundt på Latter gir jeg samtlige LFC-fans mulighet til å få 30 % rabatt på billetter hvis de oppgir rabattkoden «YNWA» når de bestiller. Jeg håper det blir en drøss av røde fans i salen. Premieren er 5. mars og billetter i salg nå. 

Billetter kan kjøpes her

Topp tre Liverpool

Wold figurerer også i en podkast som heter «Topp 3», der han sammen med Mads Hansen - tidligere Mjøndalen-spiller - skaper topp tre-lister innenfor ulike temaer. Derfor utfordrer vi Rasmus til å gi sin topp tre-liste med å være Liverpool-supporter i en meget god periode for klubben. 

– Oi, det er egentlig utrolig mange ting som er skikkelig bra. Men jeg elsker at vi har fått et ungt lag billig, med en ålreit mengde briter, og at vi har så utrolig likandes spillere som utstråler god stemning.

– Nummer én må være at vi fortsatt får nyte Adam Lallana i LFC-drakt i minst noen måneder til, avslutter Wold, som ofte uttrykte sin forkjærlighet for engelskmannen i «You´ll Never Talk Alone».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]