Lagoppstillingen er klarDette er de 11 som starter på Johan Cruyff Arena

Fabinho tar plass i midtforsvaret.

21. okt 2020 kl 19.43 Arild Skjæveland

Liverpool skal starte årets Champions League-sesong borte mot Ajax onsdag kveld. Kampen har avspark kl. 21.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay. Vi kommer til å følge den her på liverpool.no.

Jürgen Klopp må klare seg uten spillere som Thiago Alcantara og Joel Matip, i tillegg til langtidsskadde Virgil van Dijk og Alex Oxlade-Chamberlain.

Den store overraskelsen kom på midtbanen. At Fabinho skulle starte, og spille midtstopper, kom ikke som noen overraskelse. At Curtis Jones kommer inn på laget sammen med James Milner og Gini Wijnaldum er derimot ganske overraskende. Det blir altså en helt ny midtbane, fra de som spilte på Goodison Park.

Naby Keita er heller ikke med, og er verken på banen eller benken. Det skal ikke være på grunn av skade, men en vil ikke ta noen sjanser med midtbanespilleren, ifølge Paul Gorst i Liverpool Echo. Keita trente både på mandag og tirsdag.

Dette er laget Klopp har tatt ut

Adrian; Alexander-Arnold, Gomez, Fabinho, Robertson; Milner, Wijnaldum, Jones; Salah, Firmino, Mane.

Benken:

Kelleher, Jaros, N. Williams, R. Williams, Henderson, Cain, Minamino, Jota, Shaqiri, Origi

Ajax sitt lag:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Blind, Gravenberch, Klaassen; Kudus; Neres, Tadic

Ajax sin benk:

Stekelenburg, Kotarski, Alvarez, Klaiber, Huntelaar, Promes, Ekkelenkamp, Labyad, Traore

– Starter fordi han er god nok

Jürgen Klopp har snakket med pressen om valget av Curtis Jones fra start.

– Han starter fordi han er god nok, og på grunn av situasjonen. Vi hadde noen problemer, og vi må se på hvordan vi starter og avslutter kampen, så det er grunnen. Han er god nok, derfor spiller han, sier Klopp til media før kampen ifølge The Mirror.

Siden dette er en turnering i regi av UEFA, kan Klopp gjøre fem bytter i løpet av kampen dersom han ønsker det. I Premier League er det maks tre bytter, som eneste toppliga i Europa.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]