Gjenopplev fjorårets dramatiske seier på Villa Park

Snuoperasjonen på Villa Park var et viktig øyeblikk på ferden mot ligagull.

3. okt 2020 kl 23.27 Jens Bessesen

Liverpools ubeseirede start på sesongen stod i fare for å ta slutt på Villa Park 2. november i fjor. Aston Villa tok ledelsen ved Trezeguet etter 21 minutter og frustrerte lenge Liverpool.

Se Inside Villa fra snuoperasjonen øverst i saken og gjenopplev kampen!

Det så ut til å gå mot et bittert tap og muligheten for Manchester City til å tette luken til bare tre poeng. Men Jürgen Klopps «mentality monsters» viste nok en gang hva de er lagd av.

Sluttspurt

Etter en snau halvtime fikk Roberto Firmino et mål annullert da VAR oppdaget en såkalt «armhule-offside», og frustrasjonen bygde seg opp blant Liverpool-spillerne mot hardtkjempende Villa-spillere.

Men så sent som i det 87. minutt kom utlikningen. Sadio Mané slo et innlegg på bakre stolpe, og venstreback Andy Robertson kom flygende og stanget inn 1-1.

Liverpool hadde reddet et poeng, men var ikke ferdige der. Tre minutter på overtid slo Trent Alexander-Arnold en corner. Mané snek seg til fremste stolpe og sendte et lekkert hodestøt i lengste hjørne. Snuoperasjonen var komplett og Liverpool fortsatte den utrolige sesongstarten.

Runden etter ble Manchester City slått med 3-1 på Anfield og avstanden økte til ni poeng. City klarte aldri å nærme seg siden. Uten sluttspurten på Villa Park kunne det sett annerledes ut.

Søndag spiller Liverpool borte mot Villa igjen. Kampen har avspark klokken 20.15.