– Jeg bestemte før kampen at Henderson bare skulle spille 45 minutter

Jürgen Klopp beroliger alle som frykter at Jordan Henderson ble skadet i første omgang mot Midtjylland.

28. okt 2020 kl 00.01 Einar Kvande

Jordan Henderson ble liggende å vri seg i smerte da han ble stemplet på foten i første omgang mot Midtjylland. Mange fryktet en ny skade på kapteinen, da Hendo ikke kom på banen igjen til andre omgang. Etter kampen kunne imidlertid Jürgen Klopp fortelle at byttet av midtbanespilleren var planlagt på forhånd.

– Jeg bestemte før kampen at Hendo bare skulle spille 45 minutter. Han ønsket å spille videre, men jeg gjorde byttet jeg hadde planlagt, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter 2-0 seieren over danskene.

– Jeg ønsket egentlig ikke å miste Hendos innflytelse, men Gini gjorde det veldig bra.

Spørsmålet er hvor lenge Fabinho blir ute

Liverpool-manageren aner ikke om han kan benytte seg av Fabinho mot West Ham på lørdag, etter at brasilianeren måtte ut med en hamstringskade før halvtimen var spilt.

– Jeg vet ikke. Vi vil få scan-resultatene i morgen tidlig.

– Når noen går ut med en muskelskade er det veldig sjelden at legen ringer meg neste morgen og forteller at det var falsk alarm, og at alt er fint. Nå er spørsmålet bare hvor lenge han vil være ute. Sju dager betyr tre kamper. 10 dager betyr fire kamper. 14 dager betyr sju kamper. Det er definitivt ikke kult i en situasjon som dette.

Skryter av Rhys

Det kan bety at 19 år gamle Rhys Williams må vikariere mot The Hammers, selv om kaptein Henderson også kan være et alternativ som makker til Joe Gomez.

Williams erstattet Fabinho i kveld, og gjorde en grei figur mot danskene.

– Rhys gjorde det bra. Alt så lovende ut. Vi har også Nat Phillips og Billy the Kid. Vi har veldige unge og urutinerte alternativer, og for øyeblikket ser det ut som vi må velge en av dem. Men Rhys spilte en veldig god kamp. Han kommanderte og pratet. Det var en veldig god kamp av ham.

– Det eneste problemet er at vi har fire dager til West Ham-kampen, og hver dag vil dere skrive en sak om ham, og hvordan han må håndtere den kampen. Han er et talent. Han er 19 år gammel. Han har spilt to Champions League-kamper og vunnet begge. Vi kan bruke Nat Phillips i Premier League. Han er midtstopper. Billy Koumetio vil også trene med oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]