Fem ting om kampen:Stopper-vikaren ble skadet da Diogo Jota skrev seg inn i historiebøkene med Liverpools mål nummer 10 000

Etter en tannløs førsteomgang, der stopper-vikar Fabinho måtte ut med det som så ut som en strekkskade, gjorde Liverpool nok i andre omgang til å sikre seg tre nye poeng i Champions League.

Diogo Jota fikk æren av å gjøre Liverpools mål nummer 10 000

Liverpools mål nummer 10 000 kom i klubbens kamp nummer 5763, som også var den første europacupkampen på Anfield som er blitt spilt foran tomme tribuner.

55 minutter ut i oppgjøret mot Midtjylland lykkes endelig Liverpool med å få til et mønsterangrep. Trent Alexander-Arnold kombinerte utmerket med Xherdan Shaqiri. Sveitserens gjennombruddspasning på Trents intelligente løp var det høy klasse over, og Jota hadde bare å skyve ballen i tomt mål da han ble servert av Liverpools høyreback.

STOPPERKRISE: Fabinho måtte ut med det som så ut som en strekkskade mot Midtjylland.

Van Dijk-erstatteren ut med skade - dermed er det stopperkrise i Liverpool

Stoppervikar Fabinho fikk det som så ut som en strekkskade etter bare 28 minutters spill mot Midtjylland, og ble erstattet av 19 år gamle Rhys Williams. Dermed er Liverpool helt nede på stålet når det gjelder midtstopperalternativer, da brasilianeren nok må belage seg på et skadeavbrekk midt i en hektisk periode for laget.

Dersom ikke Joël Matip blir friskmeldt i løpet av uken betyr det at Jûrgen Klopp må velge mellom Williams, Nat Phillips, Billy Koumetio og Sepp van den Berg når han skal velge stopperpartner til Joe Gomez mot West Ham i helgen. Ingen av denne kvartetten er spesielt rutinerte.

HVILT: Mohamed Salah og Georginio Wijnaldum ble plassert på innbytterbenken mot Midtjylland.

Benket stjernene - og fikk ingen avslutninger på mål i første omgang som svar

Jürgen Klopp benyttet anledningen til å hvile alle sine tre fremste angrepskort mot Midtjylland, og det bar førsteomgangen preg av. To avslutninger var alt hjemmelaget hadde å by på før pause, og begge var ufarlige og gikk utenfor.

Trioen Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino var plassert på innbytterbenken, og ble erstattet av Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino og Divock Origi i startoppstillingen. De to sistnevnte la definitivt ikke inn noen god søknad om en plass i startoppstillingen mot West Ham i helgen.

Den eneste andre endringen på laget i forhold til startoppstillingen i 2-1 seieren over Sheffield United var at James Milner erstattet Georginio Wijnaldum.

Jordan Henderson fikk en smell i første omgang, noe som førte til at Klopp kastet innpå Wijnaldum foran de siste 45 minuttene.

Etter en times spill hadde Klopp fått nok av Origi og Minaminos tannløse spill, og satte innpå Salah og Mané.

Mot slutten av kampen turte ikke Liverpool-manageren å vente lenger med å sette inn Firmino heller, da det fortsatt bare sto 1-0 til vertene da ti minutter gjenstod av kampen. Målscorer Jota fikk hvile.

Brasilianeren fikk en enorm mulighet til å avgjøre kampen tre minutter før slutt, men blåste ballen langt opp på The Kop fra god posisjon, etter å ha blitt nydelig servert av Alexander-Arnold.

På overtid skaffet Salah straffespark til Liverpool, som han selv satte i mål og punkterte kampen.

ANONYM: Divock Origi klarte ikke å sette sitt preg på kampen.

Første Champions League-start siden november i fjor - det kan bli lenge til neste gang

Divock Origi har ikke fått mye spilletid for Liverpool det siste året. I kveld var han omsider tilbake i startoppstillingen, og dette var faktisk hans første Champions League-kamp fra start siden matchen mot Genk i november i fjor. Belgieren har bare startet ni kamper i alle turneringer siden den gang, før denne.

Basert på innsatsen og sluttproduktet til Origi i denne kampen kan det fort gå elleve måneder til før han får en ny sjanse fra start i Champions League!

Det var i alle fall fullt forståelig at han ble byttet ut etter en times spill.

SCORET I ANDRE KAMP PÅ RAD: Diogo Jota er i scoringsform.

Ubeseiret i de elleve siste gruppespillkampene på hjemmebane

Foran møtet med Midtjylland var Liverpool ubeseiret i de siste ti gruppespillkampene hjemme på Anfield. De hadde vunnet sju av kampene, og spilt uavgjort i tre av de ti siste før kampen mot danskene.

Nå har de pyntet på den statistikken, men danskene ga vertene overraskende god motstand, og seieren satt langt inne for de helrøde.

Gjestenes Dreyer fikk to enorme muligheter til å score på Anfield, en helt i begynnelsen av kampen, og en bare et par minutter før slutt. På den første muligheten gjorde Alisson en strålende redning, mens dansken satte sjansen til å utligne høyt i nettveggen fra skrått hold.