Pickford kan bli straffet i ettertid

Jordan Pickford kan fortsatt få tre kampers karantene for grisetaklingen på Virgil van Dijk.

18. okt 2020 kl 16.48 Einar Kvande

Sesongen kan i verste fall være over for Virgil van Dijk, etter at Jordan Pickford taklet ham stygt i knehøyde under Merseyside-derbyet lørdag.

Pickford ble ikke straffet av dommer Michael Oliver, selv om keeperen opptrådte svært farlig og uvørent mot en motspiller.

Det engelske fotballforbundet har likevel fortsatt muligheten til å dele ut straff for den horrible taklingen, som ble oversett både av dommeren og VAR-dommeren.

Det betyr at Pickford kan bli utestengt i tre kamper dersom FA bestemmer seg for å se nøyere på situasjonen etter at de har mottatt Michael Olivers rapport fra kampen, melder Mirror.

Tabloidavisen forstår det slik at VAR-dommer David Coote vurderte om situasjonen var et mulig straffespark, men fordi VAR-teknologien konkluderte med at det var offside på Van Dijk ble det ikke tatt affære. 

Ekspertene synes enige om at VAR-dommeren burde ha oppfordret Oliver til å ta en titt på skjermen. FA kan straffe Pickford i etterkant dersom både Oliver og Coote innrømmer at de ikke fikk med seg taklingen, men det vil i så fall være første gang det skjer siden VAR-teknologien ble innført. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]