Stortapene til Manchester United og Liverpool ga rekordtall for Sky Sports

Søndag hadde Sky Sports flere seere på en dag enn noen gang tidligere.

6. okt 2020 kl 23.06 Einar Kvande

Stortap for Englands to mest populære klubber førte til at mange også godtet seg, og trakk folk til TV-skjermene på balløya. På det meste var 3,3 millioner seere innom Sky Sports samtidig, mens det totalt var 14 millioner seere innom kanalen i løpet av søndagen, melder Independent.

Manchester Uniteds 6-1 tap for Tottenham ble tett fulgt av Liverpools flaue 7-2 tap på Villa Park, og den overraskende kamputviklingen i de to kampene trakk seerne til TV-skjermene. I tillegg gikk også Arsenals 2-1 seier over Sheffield United den ettermiddagen.

De tre kampene hadde i gjennomsnitt 933 000 seere som så minst 95 minutter med fotball. Flest seere samtidig var det 25 minutter ut i Manchester Uniteds stortap på Old Trafford. 3,3 millioner så på den kampen rett etter at Anthony Martial hadde blitt utvist og Spurs hadde gått opp i en 3-1 ledelse.

Helgens seertall rekker likevel ikke helt opp til den mest sette enkeltkampen i Premier League-æraen, som var Southamptons 1-0 seier over Manchester City i juli. En kamp som gikk på BBC og dermed var tilgjengelig for alle. 5,7 millioner mennesker så den kampen.

The Independent peker på to hovedfaktorer til at søndagens kamper var så populære. For det første var det utvilsomt den utrolige kamputviklingen på Old Trafford og Villa Park, der United fikk en tangering av sitt verste tap i Premier League-æraen, mens Liverpool gikk på sitt største tap på 57 år. For det andre fikk ikke fotballsupporterne vende tilbake til tribunene i helgen, slik som opprinnelig var planlagt, noe som utvilsomt bidro til økte seertall.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]