19-åringen kan bli den neste som får sjansen på førstelaget

Akademispillerne til Liverpool viser seg fram for tiden. Den neste i rekken kan være Jake Cain.

4. nov 2020 kl 19.02 Jens Bessesen

– Jake er en flott gutt som utvikler seg til å bli en veldig god midtbanespiller. Han er teknisk og er god med ballen. Han er en god pasningsspiller, har øye for mål og er veldig intelligent, sier Steve McManaman til The Ahtletic.

McManaman jobber i dag som mentor for Liverpools akademispillerne, og han tror 19 år gamle Cain kan være den neste i rekken av akademispillere som får sjansen. I tur og orden har Rhys Williams, Neco Williams, Nat Phillips og Curtis Jones fått sjansen til å imponere denne sesongen.

Cain har samtidig gjort en strålende sesong for U23-laget, og vært med førstelaget på benken i alle Champions League-kampene. 

Akademiet leverer

Som så mange andre unggutter fikk Cain sjansen i FA-cupen forrige sesong, da Liverpool møtte Shrewsbury midt i vinterpausen i Premier League. Cain var skuffet over at han ikke var del av det unge laget som møtte Aston Villa i ligacupen før jul i fjor, men mot Shrewsbury kom endelig førstelagsdebuten. 

Siden har han fått sjansen til å imponere på trening med førstelaget, og målet nå vil være en debut i Champions League i løpet av gruppespillet. Flere unge spillere kan få sjansen dersom Liverpool sikrer avansement allerede i neste runde mot Atalanta. 

Ifølge McManaman tar Cain store steg når han får trene med førstelaget.

– Som en ung spiller kunne du ikke bedt om et bedre miljø for å fortsette utviklingen. Han har de beste lærerne man kan ha i form av seniorspillere som Jordan Henderson og James Milner, i tillegg til trenerteamet, sier McManaman. 

Cain vil også la seg inspirere av spillere som de jevngamle Curtis Jones, Rhys Williams og Neco Williams, i tillegg til Nat Phillips. 

– Hvordan de har prestert på seniornivå så langt viser hvilken jobb som gjøres på akademiet, sier McManaman. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]