Gomez vil være ute lenge, men det var lettelse over at det ikke var enda mer alvorlig

Joe Gomez vil gjøre alt det han kan for å spille igjen denne sesongen.

13. nov 2020 kl 10.10 Arild Skjæveland

På onsdagens England-trening gikk Joe Gomez i bakken uten at noen andre spillere var rundt ham. Det skal ha skjedd da han gjorde en bevegelse og forberedte seg på å slå en pasning.

Det har blitt rapportert at det så ut som at knottene satt fast i gresset, og midtstopperen gikk lå nede med store smerter. Han ble umiddelbart sendt på skann, og torsdag ble han operert. Operasjonen blir omtalt som vellykket.

Det var en operasjon av senen som går fra kneskålen til leggbeinet, og Gomez kan være ute i alt mellom seks og 12 måneder ifølge eksperter. 

Lettelse over at det ikke var verre

Matt Law i The Telegraph rapporterer at av dårlige nyheter, var dette det beste en kunne håpe på etter at spilleren hadde vært på skann. 

På onsdag fryktet en at det skulle være leddbåndsskade i tillegg, som ville ført til at han var ennå lenger ute, og fikk en enda mer komplisert operasjon og restitusjonsperiode. Da Alex Oxlade-Chamberlain ødelagte kneet sitt i 2018, røk «alt» i kneet. Det skjedde ikke her. Det er heller ikke samme kne som i 2015, da han måtte opereres for ACL.

Liverpool har ikke utelukket at Gomez spiller igjen denne sesongen, og vil ikke sette noen tidsramme for når de håper at spilleren er tilbake. Ifølge Law er spilleren selv bestemt på å gjøre alt det han kan for å spille igjen denne sesongen, og rekke EM neste sommer. Han mistet som kjent VM i 2018, og Champions League-finalen, etter at han måtte opereres i ankelen. Det var også en skade han fikk på landslagssamling.

Det kommer til å være en stor utfordring, og bli vanskelig, men Gomez har på ingen måter gitt opp håpet om å spille igjen før sesongen er over.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]