OPERERT:Joe Gomez har torsdag vært gjennom en vellykket operasjon.

Gomez har blitt operert i kneet

Liverpool FC melder at operasjonen var vellykket, men at Joe Gomez vil miste en betydelig del av sesongen.

12. nov 2020 kl 13.31 Jens Bessesen

Liverpool FC bekrefter at Joe Gomez torsdag har blitt operert for å reparere en sene i kneet. Skaden pådro han seg på en treningsøkt med England onsdag. 

Det var kun snakk om en skade i senen, ikke andre deler av kneet. Operasjonen betegnes som en suksess. 

Gomez vil nå starte rehabiliteringen. Det er ikke satt noe tidspunkt for når 23-åringen er tilbake, men Liverpool melder at han vil være ute en betydelig del av resten av 2020/21-sesongen. Et mål for Gomez vil være å rekke sommerens EM-sluttspill med England.

Ingen medspillere rundt

Ifølge landslagssjef Gareth Southgate var det ingen medspillere rundt Gomez da skaden skjedde. Måten han falt på førte til at spillere og trenere umiddelbart ble bekymret, og ifølge rapportene var Gomez i store smerter.

– Joe slo en pasning eller bevegelse uten noen rundt seg, og endte opp på bakken i store smerter. Det å se Joe gå gjennom noe slikt, og se hvor mye smerte han var i var vanskelig for alle guttene, sa Burnley-målvakt Nick Pope.

– Det var opprørende å se ham i så store smerter, sa Southgate.

Stopperkrise

Liverpool har for øyeblikket kun én frisk senior midtstopper, og det er skadeutsatte Joel Matip. 

Håpet er at Fabinho vil være klar til ligakampen mot serieleder Leicester neste helg. Hvis ikke kan Nat Phillips og Rhys Williams være alternativer på stopperplass, om ikke Jürgen Klopp velger å flytte ned en midtbanespiller til å gjøre jobben.

I tillegg til Virgil van Dijk og Gomez er også Trent Alexander-Arnold satt ut av spill. Høyrebacken ventes å være ute i en måneds tid.

Usikkert når han vil være tilbake 

David Maddock i Mirror skriver at operasjonen ble gjort raskt i et håp om å unngå ytterligere skader på senen. 

Maddock skriver videre at rehabiliteringen vanligvis vil ta opp til seks måneder. Kneet vil ikke være bevegelig før om åtte til tolv uker. 

Liverpool FC vil ikke gi noe tidsperspektiv for når Gomez er tilbake, utover at de ikke utelukker comeback innen sesongslutt. 

Avhengig av hvor raskt skaden blir god, kan Gomez være tilbake i løpetrening om tre måneder, noe som kan føre til at han er tilbake på banen i mai. 

Skadeanalytiker Ben Dinnery skriver på Twitter at Burnleys Robbie Brady nylig var ute i åtte måneder for en liknende skade, mens det tok Southamptons Fraser Forster ti måneder å komme tilbake på banen i 2015. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]

PersonvernerklæringVi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på sidenMer info