Graver ned tidskapsel ved det nye treningsanlegget

En tidskapsel med elementer fra Liverpools historie blir gravd ned ved det nye AXA Training Centre, og skal ikke graves opp igjen før om 50 år.

14. nov 2020 kl 20.19 Jens Bessesen

En rekke personer har bidratt til å sette sammen tidskapselen, som består av alt fra et par briller som Jürgen Klopp har brukt på kampdag, til drakter, skjerf og bilder signert av Sir Kenny Dalglish. 

«Vår rolle er alltid å se fremover og bygge for fremtiden, og vi ser fram til å fortsette vår utrolige reise som Premier League-mestere, samtidig som vi husker og feirer vår historie. Vi håper at vi ved å lage denne tidskapselen kan fange et lite bilde av den gleden, og å bevare det som et minne for framtidige generasjoner», skriver styreformann Tom Werner i et brev på vegne av eierne Fenway Sports Group. 

Også brevet til Werner skal graves ned i tidskapselen.

Stolte eiere

Werner skriver at FSG, med John Henry og Mike Gordon i spissen, med stolthet kan se at det nye treningsanlegget i Kirkby er ferdigstilt etter to års arbeid. Samtidig påpeker han at Melwood vil bli savnet. 

«Det er så mange involvert som har fått dette til å skje, og det er umulig å takke alle. Manager Jürgen Klopp, sportsdirektør Michael Edwards og akademisjef Alex Inglethorpe har vært instrumentelle i å gjøre planene om til en realitet», skriver Werner. 

«Prosjektet handler ikke bare om å kunne gi fasiliteter i verdensklasse til våre spillere og kolleger. Det har også gitt oss en mulighet til å sørge for en arv for klubben, og skape røtter i Kirkby-nabolaget», skriver Werner og sikter til at de har lagt en ny sportsarena også for lokalsamfunnet. 

«Det må sies at avgjørelsen om å forlate Melwood ikke var lett, og det er med tungt hjerte vi gjør det», skriver han og legger til at minnene fra Melwoods over 70 år lange historie vil bli husket for alltid. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]