Shaqiri kunne endt opp i Bundesliga. Det var han selv som valgte å bli på Anfield

29-åringen ble avgjørende mot West Ham.

1. nov 2020 kl 22.00 Arild Skjæveland

Xherdan Shaqiri fikk sine første minutter med Premier League-fotball lørdag kveld, da Liverpool stanget og trengte en boksåpner mot et veldig kompakt West Ham-lag.

Han kom inn de siste 20 minuttene, og ble helt avgjørende. Det var han som spilte den geniale stikkeren gjennom til Diogo Jota, som satte inn vinnermålet fem minutter før slutt.

Men det var ikke forventet at Shaqiri skulle bli i Liverpool denne sommeren. Gang på gang ble det rapportert at spilleren var tilgjengelig for overgang, og da de helrøde skulle møte Arsenal i ligacupen ble han utelatt fra troppen. Jürgen Klopp la ikke skjul på at det var en mulig overgang som var grunnen – for 29-åringen hadde vist fin form, og spilt en veldig god kamp mot Lincoln City.

Tilbud fra Bundesliga

Da overgangsvinduet stengte tidlig i oktober, ble det ingen overgang. Shaqiri dro på landslagssamling, og er fortsatt Liverpool-spiller.

James Pearce i The Athletic skriver at det var en overgang til Bundesliga som var alternativet. Spilleren selv vurderte å dra, tilbake til en liga der han ble ligamester tre ganger med Bayern München. Tidligere har det blitt rapportert at det var Serie A-klubber som var interessert.

Klubbens nummer 23 forsto at en overgang ville være å ta et steg ned, og bestemte seg for å bli i klubben for å tvinge seg tilbake i Klopp sine planer. Ifølge Pearce skal Klopp ha vært glad for at han ønsket å kjempe om plassen i Liverpool.

Etter prestasjonene hans den siste tiden vil han nok få flere sjanser utover høsten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]