Trent tar bladet fra munnen angående rovdriften på spillerne

Liverpool-backen forklarer at bare noen timer senere avspark bety mye for å unngå skader.

27. nov 2020 kl 17.15Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold måtte forlate banen etter 63 minutter av storkampen mot Manchester City på Etihad den 8. november, med en strekk i baksiden av høyre legg. Høyrebacken må regne med en måned på sidelinjen, og har allerede gått glipp av flere viktige kamper.

Antallet muskelskader i Premier League er rekordhøyt på grunn av det tette kampprogrammet denne sesongen. Ifølge Premier Injuries har det totalt vært 133 muskelskader i løpet av de ni første serierundene. Det er en oppgang på 23% fra samme periode forrige sesong. 

– Ikke bare har dette kalenderåret vært det merkeligste noen i fotball har opplevd, det er også det mest intense, noe som ikke gir mening. Vi gikk tre måneder uten å spille kamper, og når vi kom tilbake fikk vi ikke trent oss i form igjen før vi måttte fullføre sesongen. Deretter fikk vi nesten ikke ferie. Vi fikk vel to uker, og så ble preseason bare på ti dager. Deretter måtte vi spille kamper igjen i verdens hardeste liga. Det er vanskelig, slår Alexander-Arnold fast til Standard Sport.

– Tidspunktene for noen av kampene strider egentlig mot all sunn fornuft. Du må spille tidlig på en lørdag når du kommer tilbake fra landskamper. Alle fornuftige menneskjer skjønner at det ikke kan fortsette slik. For lagene som har flest midtukekamper er det ikke nok tid til restitusjon. Kroppen rekker ikke å komme til hektene igjen så raskt. Musklene vil ikke være helt utvhilte, og det er derfor du får skader. Noe må gjøres.

– Dette var problemer man lett kunne forutse. Kanskje ikke at det ble så mange skader som dette, for det virker som alle klubber får kjenne dette på kroppen. Du forventer egentlig at det vil være mest intenst rundt juletider, men nå har dette skjedd tidlig i sesongen. Vi har bare spilt ni kamper. Det er alt for tidlig å kjenne dette på kroppen. Det viser at noe ikke er riktig. Noe må skje med dette snart. Det er bedre enn ingenting.

Noen timer ekstra har stor betydning

Premier League-klubbene har to ganger stemt mot å tillate fem bytter, og Jürgen Klopp og Frank Lampard mener at tidligkamper lørdag bør droppes etter kamper i Europa.

– Det vil bety enormt mye, svarer Alexander-Arnold på spørsmål om hvor mye noen timer senere avspark har å si.

– Når du har så kort tid til å komme til hektene igjen, utgjør noen timer en enorm forskjell. Når det er avspark rundt lunsjtider må du stå opp tidlig, og forlate hotellet eller hjemmet ditt tidlig for å komme deg til stadion. Vi får ikke nok tid! Det er vanskelig å forklare, men du føler det i beina. Noen ekstra timer hvor du får slappe av, og ikke trenger å stresse om morgenen, utgjør en stor forskjell med tanke på restitusjon og hvordan du føler deg foran kampene.

De spillerne som er opptatt med europacup i midtuken vil normalt bare få en dag, fredagen, til å trene og forberede seg for en lørdagskamp.

– Den dagen forsøker du å ta inn masse informasjon. Det handler også om å bli mentalt klar for kamp. Vi skal reise, eller bo på et hotell før en lørdagskamp. Det har vært slik som dette de siste fire ukene. Det blir veldig intenst.

– Vi hadde likt å ha en lang preseason etter restarten av sesongen i sommer. Det er helt galskap hvor intens denne ligaen er. Vi hadde foretrukket å ha lengre tid til forberedelser før sesongen startet. Da hadde vi kunne sørget for at vi var i toppform, med friske bein og forberedt på alt foran en lang sesong. 

– Nå har vi hatt hastverk, og da blir du ikke helt klar. Det er som når en spiller kommer tilbake fra skade. Du kan ikke forhaste deg. Du kan ikke kutte svingene. Da får du aldri en spiller i toppform.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]