Slik er Trent Alexander-Arnolds drømmespiller

Flere av lagkameratene ble nevnt da høyrebacken skulle forklare sin drømmespiller.

13. nov 2020 kl 13.11 Arild Skjæveland

Trent Alexander-Arnold er bare 22 år gammel, og har allerede rukket å spille 145 kamper for Liverpool FC. Han har vunnet både Champions League og Premier League, og har spilt mot de aller beste spillerne i verden.

I et intervju med Goal.com forteller han at han henter inspirasjon fra Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. 

– Alle idrettsutøvere og fotballspillere må ha en innstilling om at de ønsker å forbedre seg. Dersom du ser på de to beste jeg har sett, og trolig noen gang kommer til å se, så er det Ronaldo og Messi. De har alltid ønsket å forbedre seg, og oppnå ting både individuelt og som lag, sier scouseren.

– Messi har vunnet Ballon d’Or seks ganger og Ronaldo har vunnet fem, men de har aldri hvilt og slått seg til ro. De har aldri tenkt at de har gjort nok. De har den sulten, lysten og innstillingen 24/7, hver eneste dag i året. De skrur av aldri. For meg er det et eksempel jeg må følge. Dersom de gjør det i den alderen de er, så er det noe jeg også vil.

FORBILDE: Lionel Messi er en spiller Trent snakker veldig varmt om.

FORBILDE: Lionel Messi er en spiller Trent snakker veldig varmt om.

Velger sin drømmespiller

Goal ga høyrebacken en vanskelig oppgave. Han skulle sette sammen sin drømmespiller. Den ideelle fotballspiller, med ferdigheter fra spillere han har spilt sammen med eller imot.

Han velger Messi sitt fotballhode og venstrefot. Messi er en spiller han har spilt mot to ganger for Liverpool.

– Det var tøft, for å si det enkelt. Selv når han ikke er i nærheten av ballen, tenker du alltid på ham. Du prøver å spille spillet ditt og angripe, men du har han alltid i bakhodet, fordi du vet at dersom de får gitt ham ballen kan alt skje. Han kan gjøre hva som helst fra hvor som helst på banen, sier Trent.

Kevin de Bruyne får høyrefoten.

– Han er den beste pasningsspilleren jeg har møtt. Når du er i kampen, så er det sjelden at du får med deg de «wow»-øyeblikkene, der du blir overrasket over hva du ser. Når du spiller og trener hver dag med slike spillere så blir du nesten vant med det – men de Bruyne er fortsatt den som gir meg de øyeblikkene der jeg ser en av hans kamper og han kommer opp med en pasning der jeg sitter igjen og tenker «wow».

HURTIGTOG: Adama Traoré er umulig å forsvare seg mot, sier Trent Alexander-Arnold.

HURTIGTOG: Adama Traoré er umulig å forsvare seg mot, sier Trent Alexander-Arnold.


For hurtighet, velger han en Wolverhampton-spiller.

– Adama Traoré - enkelt! Det er nesten ikke menneskelig hvordan han kan endre retning og stikke. Jeg har aldri følt meg så hjelpesløs mot noen. Noen er raskere enn deg, sånn er det bare, men du kan komme deg i gode posisjoner og få en tjuvstart og fortsatt være med i racet. Med ham, og med styrken hans i tillegg, er det egentlig ingenting du kan gjøre.

Tre fra eget lag

Når Alexander-Arnold skal velge «motor», så ser han til en rutinert lagkamerat.

– James Milner, enkelt! Vi er et lag med spillere i god fysisk form. Det er mange spillere som har en god motor, som Henderson, Gini og Robertson, men «Milly». Jeg tror aldri jeg vil se noen i like god fysisk form som ham.

Virgil van Dijk tar seg av hodeduellene.

– Han dominerer i begge bokser, sier Trent. Han leger til at Sadio Mané er den beste atleten fysisk han har jobbet med. Det er likevel en annen i angrepet som blir nevnt når de kommer til styrke.

STERK: Alexander-Arnold er imponert over styrken til Mohamed Salah.

STERK: Alexander-Arnold er imponert over styrken til Mohamed Salah.


– Han er «ripped» også! Men du kan se på måten han skjermer ballen på og herjer med forsvarsspillerne med kroppen sin. Han elsker å få dem nære, og så stikke fra dem. Han er utrolig sterk, og lynende hurtig. Med slike spillere, på begge kantene våre, er det så vanskelig å forsvare seg mot. Du kan ikke komme for tett, og du kan ikke gi dem rom, for de er så gode i begge situasjoner.

I temaet «ferdigheter» går han for en brasilianer.

– Jeg tror jeg må si Neymar for ferdigheter. Han er veldig god på tyngdeoverføringer, og får deg utav balanse. Han får deg frem og tilbake, og så går han en annen vei og er borte. Akkurat når du tror du kan vinne ballen, stjeler han den fra deg. Det er vanskelig å forstå hvor raskt de spillerne beveger seg, og veldig tøft å spille mot.

Alexander Arnolds drømmespiller

Fotballhode: Lionel Messi
Ferdigheter: Neymar
Hodestyrke: Virgil van Dijk
Styrke: Mohamed Salah
Utholdenhet: James Milner
Hurtighet: Adama Traoré
Venstrebein: Lionel Messi
Høyrebein: Kevin de Bruyne

Har du innspill til journalisten?
[email protected]