«Skadene, utmattelsen og bekymringen øker. Og verre skal det bli»

«Alt går samme vei uansett. Det eneste som endrer seg nå er hvor mange spillere som blir skadet på veien».

10. nov 2020 kl 12.03 Jens Bessesen

Rory Smith i New York Times skriver om ettervirkningene av søndagens kamp mellom Liverpool og Manchester City, der Trent Alexander-Arnold måtte ut med skade. Den siste av en sesong som har gitt rekordmange muskelskader så langt. 

Jürgen Klopp og Pep Guardiola gikk etter kampen hardt ut mot Premier Leagues beslutning om ikke å tillate fem spillerbytter per kamp. Klopp sluttet seg også til Ole Gunnar Solskjærs kritikk mot kampoppsettet, etter at Manchester United måtte spille tidligkamp lørdag etter å ha spilt Champions League onsdagen i forkant i Istanbul.

«Skader, utmattelse og bekymringen øker allerede i en brutal terminliste. Og verre skal det bli for Europas topplag». 

Vil ha fem bytter

Smith tar opp toppmanagernes ønske om å innføre fem spillerbytter, og peker på de to viktigste argumentene mot ordningen. Den første er at fem bytter vil stykke opp spillet i andre omgang, og det andre er at det gir nok en fordel til topplagene som har bredere tropper og verdensklassespillere i alle ledd.

«Det første argumentet er lett å svare på. Det som skjedde i andre omgang mellom Manchester City og Liverpool viste at det finnes mer enn én måte å spolere en forestilling», skriver Smith. 

«Det andre holder mer tyngde. Topplagene har nok fordeler og trenger ikke enda en. Fem bytter betyr fem ekstra spillere av internasjonal kvalitet. De rikeste lagene vil utvilsomt dra mer nytte av dette enn andre,», skriver han. 

Samme utfall

Men Smith peker på at lagene som til nå har overprestert i Premier League, som Southampton, Aston Villa og Everton, vil få merke kjøret når også kampprogrammet i Premier League tetter seg til i desember. 

«For lag uten dybde til å erstatte spillere, vil resultatene snu», skriver Smith og legger til at det dermed er storklubbene som trolig vinner til slutt - uansett hvor mange bytter man har.

«Å gi managere sjansen til å rotere mer vil trolig ikke endre mye på sluttresultatet. Alt går samme vei uansett. Det eneste som endrer seg nå er hvor mange spillere som blir skadet på veien», skriver han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]