– Vi var hele tiden et sekund for sent ute

James Milner om hva som gikk galt mot Atalanta.

26. nov 2020 kl 13.25Einar Kvande

I Jordan Hendersons skadefravær var James Milner Liverpools kaptein i 2-0 tapet for Atalanta, og til BT Sport har midtbanespilleren forsøkt å forklare hva som gikk galt.

– Vi er klar over at dette var en dårlig prestasjon. Det virket som batteriet vårt var flatt. Det ble selvsagt gjort mange endringer på laget, og vi kom aldri igang, noe som var skuffende, sier Milner.

– Det var mange spillere som ikke har spilt sammen, og kampene kommer veldig tett, som vi gjentar hele tiden. Noen ganger må du forsøke å vinne uten å spille opp mot ditt beste, og i denne kampen var vi ikke på det nivået som vi ønsker å være. Vi skapte ikke nok, og vi holdt ikke godt nok på ballen. Vi virket ikke skarpe, noe som er skuffende. Men vi leder fortsatt gruppen, så vi må bare komme til hektene igjen til helgen, da vi har en ny viktig kamp.

– Det var ikke det at guttene ikke prøvde. Innsatsen var der. Du vet du får innsats fra denne spillergruppen. Men flyten i spillet manglet. I bortekampen fikk vi dem ut av posisjon, og skapte åpninger vi kunne løpe inn i. I denne kampen gjorde vi ikke dette i tilstrekkelig grad. 

– Når Atalanta slo baller inn i feltet vårt var vi ikke nær nok til å stoppe innleggene, noe som var skuffende. Slik var det gjennom hele kampen. Vi var hele tiden et sekund for sent ute, og presset var ikke godt nok. Vi skapte svært få sjanser, noe som også var skuffende for oss, men innsats var det. Det var bare en slik kveld der du ikke spiller opp mot ditt beste, og vi fikk ikke til noe av det vi prøvde på. Nå må vi bare se fremover, for vi har mange kamper som skal spilles.

Har alt i egne hender

Liverpool har nå to poengs ledelse ned til Atalanta og Ajax i gruppe D, og det gjenstår to kamprunder i gruppespillet.

– Det er alltid vanskelig i Champions League. Folk sier at vi på papiret er det sterkeste laget, men vi vet hvor gode Atalanta er, og borteresultatet mot dem ga ikke et riktig bilde av styrkeforholdet mellom lagene. Vi spilte veldig bra, og folk forventet at det ville bli enda enklere på Anfield. Men vi vet at det ikke behøver å bli slik. 

– Vi tapte denne kampen, og det er en sterk gruppe. Vi vet hvor gode Ajax kan være også, så det blir vanskelig, men alt er i våre egne hender. Vi må bare komme oss over dette tapet ganske raskt, og så fokusere på hva vi kan forbedre oss på, og stå på videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]