Dette skriver avisene:Under flomlysene på Anfield var det en liten argentiner med brede skuldre og god venstrefot som stjal showet

Engelske aviser synes å være enige om at 2-0 tapet for Atalanta var Liverpools svakeste kamp siden 7-2 tapet for Aston Villa.

Paul Gorst i Liverpool Echo forsøker å finne svaret på hvorfor Liverpool leverte sin svakeste kamp på flere uker, da Atalanta ble for sterke på Anfield.

Kanskje har ni kamper på litt over fem uker tæret på kreftene, undrer han. Kanskje ble det stadig økende antallet skadede spillere for mye ved denne anledningen? Kanskje var det for mye forlangt av en forsvarsrekke med to tenåringer og en som spilte sin første kamp for Liverpool i Champions League, at de skulle håndtere et lag som nådde kvartfinalen i turneringen for bare noen få måneder siden?

Gorst skriver at den ville feiringen til italienerne etter kampslutt betydde at de nå hadde fått åpnet døren til gruppe D på gløtt, og i Atalanta-leiren vil dette bli betraktet som en legendarisk seier på Anfield.

– 7-2 tapet for Aston Villa i oktober var fullstendig unormalt, men dette var det svakeste Liverpool har levert på en god stund. Faktum er at Liverpool-spillerne trasket av banen uten å ha avfyrt et eneste skudd på mål, slår Echo-journalisten fast.

– Heldigvis ble supporterne spart fra å være tilstede for å bivåne dette. De røde manglet oppfinnsomhet og kreativitet fra første fløytesignal, og spesielt savnet de trusselen som Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson gir dem på flankene. 

Tankene gikk til Maradona

Dominic King i Daily Mail slår fast at Liverpool ble tatt på senga av imponerende italienere.

– Jürgen Klopps gode plan falt i grus, men kanskje måtte det bli slik. Under flomlysene på Anfield var det en liten argentiner med brede skuldre og god venstrefot som stjal showet. Ingen sammenligner Alejandro Gomez med Diego Maradona, men symbolikken i at han var stjernen på banen med nummer 10 på ryggen, nummeret til det avdøde fotballgeniet, kunne man ikke unngå å legge merke til.

Symbolikken i at han var stjernen på banen med nummer 10 på ryggen, nummeret til det avdøde fotballgeniet, kunne man ikke unngå å legge merke til.

– Liverpool var nest best hele kvelden, mot en motstander de hadde feid til side i Italia i starten av november. De klarte ikke å holde Gomez i sjakk. Han skapte begge målene til Atalanta. Dette var første gang Liverpool tapte en kamp i gruppespillet i Champions League på Anfield siden oktober 2014, da Real Madrid knuste de røde 3-0. Jürgen Klopp kunne ikke ha klagd om det hadde blitt resultatet i denne kampen også. Dette var første gang at Liverpool ikke klarte å få registrert et eneste skudd på mål i en Champions League-kamp på hjemmebane siden OPTA begynte å registrere slik statistikk i 2003.

Reservepreget mannskap

Chris Bascombe i Telegraph konstaterer at Atalanta utnyttet at Liverpool stilte et reservepreget mannskap. Gian Piero Gasperini er dermed i celebert selskap med Diego Simeone, som de eneste managerne som har beseiret Jürgen Klopps menn på Anfield i en europacupkamp.

Bascombe mener at Klopp må stille seg spørsmålet om han ikke gjorde en tabbe da han bestemte seg for dette laguttaket. 

– Men med tanke på hvor hardt han har understreket behovet for å hvile spillere, kommer han nok ikke til å gjøre det, skriver Telegraph-journalisten.

– Karer som Andy Robertson og Diogo Jota må få hvile av og til, og Fabinho er akkurat kommet tilbake etter skade.

– Uansett var det de mange endringene på laget som førte til at Liverpool ga fra seg muligheten til et tidlig avansement. Liverpool vil nå måtte svette foran sine to siste kamper. Neste ukes møte med Ajax blir nå svært viktig.

Prioriterte friske bein mot Brighton

Andy Hunter i The Guardian konstaterer at Jürgen Klopp valgte å prioritere lørdagens kamp mot Brighton høyere enn et tidlig avansement i Champions League.

– Atalanta ble, passende nok, inspirert av en nummer 10 fra Buenos Aires. De påførte Liverpool deres første hjemmetap i gruppespillet i Champions League på seks år, og fikk Premier League-mestrene til å virke tannløse, skriver han.

– Klopp prioriterte å ha noen friske bein når de møter Brighton i tidligkampen lørdag fremfor en mulighet til å kvalifisere seg til cupspillet i Champions League med to kamper igjen av gruppespillet. To kamper som ville ha gitt ham mye bedre muligheter til å hvile utslitte og skadeutsatte spillere. Han gamblet, og tapte.

– Liverpool hadde ikke et eneste skudd på mål hele kvelden, og når sant skal sies så det aldri ut som de ville score mål. Gian Piero Gasperini kunne feire sin kamp nummer 200 som Atalanta-manager med en fortjent seier, og fornyet håp om avansement i Champions League.