Forsterker støtteapparatet med tidligere kollega fra Borussia Dortmund

Jürgen Klopp henter inn en mann han kjenner godt.

29. des 2020 kl 09.49Arild Skjæveland

Liverpool FC har ansatt Dr Andreas Schlumberger, rapporterer Liverpool Echo

54-åringen skal jobbe i en spesialstilling som leder for «recovery and performance». Han vil altså ha en viktig rolle når det kommer til spillernes restitusjon, og skadde spillere. Han skal jobbe med den fysiske treneren Andreas Kornmayer, sjefsfysioterapeut Lee Nobes, og klubblege Dr. Jim Noxon.

Echo skriver at Schlumberger vil hjelpe skadde spillere i perioden der det kreves mer oppmerksomhet før spilleren forbereder seg til å komme tilbake igjen med førstelaget.

Klubben håper at ekspertisen fra tyskeren vil hjelpe dem med prosessen for å få spillere tilgjengelig igjen etter skader. De røde har hatt voldsomme skadeproblemer denne sesongen.

Oppdatert kl. 10.00: LFC har nå bekreftet ansettelsen

En mann Klopp kjenner godt

Allerede i februar 2017 rapporterte Bild at Liverpool var ute etter Schlumberger, men da ble det ingenting av. 

Schlumberger jobbet under Klopp i tre år i Borussia Dortmund. Da Klopp ga seg på Westfalenstadion sommeren 2015, tok også Schlumberger en ny jobb. Han gikk til Bayern München, der han jobbet én sesong under Pep Guardiola. Han vil være en person Thiago Alcantara derfor har god kjennskap til.

Noen vil kanskje huske at Bayerns mangeårige klubblege Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt sluttet i protest i 2015, da Guardiola ga det medisinske apparatet skylden for et Champions League-tap mot Porto. Schlumberger ble hentet inn noen måneder senere. I november 2017, da Guardiola var borte, hentet Jupp Heynckes ham tilbake, og han er der fortsatt.

Etter at Schlumberger forlot Bayern sommeren 2017, jobbet han to sesonger i Borussia Mönchengladbach, ifølge Transfermarkt. Han ble ansatt i Schalke 04 før forrige sesong, men forlater nå klubben som er i store økonomiske og sportslige problemer. Nå skal han altså flytte til Merseyside og jobbe i Liverpool FC.

Newcastle - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]