– Wijnaldum-situasjonen er vanskelig. Barcelona må fortsatt selge før de kan kjøpe

Midtbanespilleren er ønsket på Camp Nou.

28. des 2020 kl 22.21Arild Skjæveland

Det er kun få dager igjen av 2020, og på fredag kan Gini Wijnaldum snakke med utenlandske klubber om en overgang til sommeren.

Fabrizio Romano i The Guardian melder at Wijnaldum har fått et kontraktstilbud fra de helrøde i starten av desember, og men trenger mer tid før han bestemmer seg. Sky Sports melder at han skal komme til en beslutning i løpet av uken.

30-åringen skal ha lovet klubben at de er de første som får vite om avgjørelsen, før han eventuelt innleder forhandlinger med klubber som «free agent».

Ønsket i Barcelona

Barcelona la ikke skjul på at de ønsket seg spilleren i sommer, men det ble ingen overgang. På Camp Nou sliter de økonomisk etter Korona-pandemien.

Barca ledes av Ronald Koeman, som gjorde Wijnaldum til en svært viktig spiller under seg for det nederlandske landslaget, før han tok sin nye jobb. Koeman er en legende i Barcelona, men de har ikke fått noen god start på sesongen. Det er snart presidentvalg, og laget er nummer fem på tabellen, åtte poeng bak Atletico Madrid som har én kamp til gode. Det er ikke gitt at han kommer til å sitte der særlig lenge, om ikke resultatene skulle snu.

Sky Sports har snakket med den spanske fotballeksperten Alvaro Montero. Han mener Barcelona må selge før de kan kjøpe spillere – selv om Wijnaldum ikke nødvendigvis vil koste noen overgangssum.

– Wijnaldum er en spiller vi kjenner veldig godt til her i Spania, men det er et stort problem. Barcelona-president Carles Tusquets sa selv i går at Barcelona er i en veldig vanskelig situasjon økonomisk, slik også Leo Messi har sagt, sier han til Sky Sports. 

– Ronald Koeman ønsker seg selvsagt Wijnaldum. Han ønsker også Memphis Depay fra Olympique Lyonnais og Eric Garcia fra Manchester City, men la oss se hvordan de kan betale dem... For et par uker siden sa Tusquets at det vil bli vanskelig å betale Barcelona-spillerne lønn i januar, så det er vanskelig, og jeg tror at dersom de ønsker å kjøpe noen spillere, må de selge før neste sommer. Det vil bli et vanskelig marked for Barcelona i juni, juli og august, sier han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]