Kontrakten til Gini Wijnaldum er bare første av en rekke dilemmaer

Kontraktssituasjonen til Gini Wijnaldum er komplisert. Og snart kommer liknende dilemmaer.

23. des 2020 kl 10.31Jens Bessesen

Jürgen Klopp har vært åpen på at han aller helst ønsker å beholde sin trofaste midtbanemann, men realiteten er at Gini Wijnaldum allerede om en uke kan gå i forhandlinger med utenlandske klubber om en gratis overgang til sommeren.

Prestasjonene på banen, spilletiden, status til klubben og forholdet mellom spiller og trener, tilsier at en ny kontrakt bør være grei skuring å få på plass.

Men likevel ser det for øyeblikket ut til at 30-åringen forsvinner til sommeren, fem år etter han ankom Anfield. 

Liverpool er urolige

«Wijnaldum har utvilsomt vært en av Liverpools nøkkelspillere denne sesongen. Ikke fordi han spiller for en ny kontrakt, men enkelt og greit fordi det er sånn han spiller - en klassespiller i sin beste alder i et klasselag. Utfordringen for Klopp og sportsdirektør Michael Edwards blir å prøve å se for seg hvor lenge han er på sitt beste og å finne ut om det finnes et sted å møtes med tanke på spilleren og agentens forventninger». 

Det skriver Oliver Kay i The Athletic. Han har analysert situasjonen rundt Wijnaldum og konkluderer med at det er langt mer komplisert enn bare å legge pengene på bordet.

«Klopp og Liverpool vil beholde ham, men de er urolige - forståelig nok - med tanke på ideen om en langtidskontrakt med bedre betingelser til en 30-åring som trolig ikke kommer til å være en så viktig del av laget om tre eller fire år. Og for første gang på lang tid kan en Liverpool-manager si til sine stjerner at, hvis de vil kjempe om de største trofeene, er det bedre å bli på Merseyside enn å flytte til Barcelona og Milan», skriver Kay.

Flere dilemmaer

For Klopp, Edwards og Liverpool er situasjonen rundt Wijnaldum bare første av mange dilemmaer som vil dukke opp de neste tre årene.

Sommeren 2023 utløper kontraktene til Virgil van Dijk, Fabinho, Jordan Henderson, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané. Nesten alle vil være over 30 når den tid kommer. 

«Det er nok tid til å gi klubben litt pusterom, men det ligger an til å bli noen tøffe avgjørelser framover. Å ha Salah, Firmino og Mane, som er omtrent på samme alder, med samme kontraktslengde, er ikke ideelt. Å beholde alle til de er i 30-årene, med synkende salgsverdi, ser usannsynlig ut med tanke på hvordan Liverpool har oppført seg på overgangsmarkedet under Fenway Sports Groups eierskap», skriver Kay.

Dermed kan det ligge an til et aldri så lite generasjonsskifte for Liverpool de neste tre til fire årene. I 2024 utløper kontrakten til Jürgen Klopp. For nestemann i rekken kan det å guide klubben gjennom et slikt skifte bli første oppgave.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]