Skannen av lysken til Matip blir gjort i dag

I dag bør vi få svar på hvor alvorlig det er med Joel Matip.

29. des 2020 kl 08.13Arild Skjæveland

Det så ikke bra ut da Joel Matip holdt seg til lysken og måtte byttes ut i hjemmekampen mot West Bromwich på søndag.

Journalistene som følger klubben tettest, deriblant Paul Joyce i The Times, skriver at midtstopperens skann vil skje tirsdag, og da vil Liverpool få svar på hvor alvorlig det er med midtstopperen. Klubben frykter at spilleren vil være ute i flere uker. 

Til onsdagens kamp mot Newcastle vil Jürgen Klopp måtte velge mellom Nathaniel Phillips, Rhys Williams og Jordan Henderson som makker til Fabinho i midtforsvaret. James Milner og Xherdan Shaqiri er begge klare igjen etter sine skader, og kan komme inn på midtbanen for å gjøre en jobb dersom han velger å bruke kapteinen som midtstopper, slik han gjorde i andreomgangen mot Fulham og i VM for klubblag for et år siden.

Thiago Alcantara nærmer seg også comeback etter sin kneskade. I forrige uke ble det antydet at han kunne være aktuell for troppen mot Newcastle eller Southampton, men denne uken har det kommet lite informasjon ut fra Liverpool, uten bilder fra trening eller egen pressekonferanse før Newcastle-kampen, så en må bare vente og se.

Riktig spiller må være tilgjengelig

Overgangsvinduet åpner på fredag, og Jamie Carragher er blant de som har vært ute og sagt at Liverpool må kjøpe en midtstopper i januar.

Virgil van Dijk og Joe Gomez kan være ute hele sesongen, og dersom Matip også er ute i en lenger periode, er Klopp helt uten rutinerte midtstoppere i en veldig kritisk del av sesongen.

Joyce skriver at Liverpool hele tiden vurderer sine planer for overganger, men har tidligere vist at de ikke går for kortsiktige løsninger. Klubben foretrekker å vente på at den riktige spilleren skal være tilgjengelig, skriver han.

Newcastle - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]