Intensiv behandling må til om Matip skal bli klar til toppkampen

Liverpool avsluttet kampen mot Fulham med to midtbanespillere som midtstoppere.

14. des 2020 kl 10.27Einar Kvande

Jürgen Klopp håper at Joël Matip skal kunne spille toppoppgjøret mot Tottenham onsdag kveld, selv om midtstopperen måtte kaste inn håndkledet på grunn av en vond rygg etter bare en omgang mot Fulham søndag. 

Med Joe Gomez og Virgil van Dijk ute med langtidsskader, har Liverpool ingen rutinerte midtstoppere tilgjengelig mot Tottenham dersom Matip ikke kan spille mot Jose Mourinhos mannskap.

Mot Fulham ble Jordan Henderson trukket ned fra midtbanen til å spille stopper sammen med en annen midtbanespiller, Fabinho, i andre omgang. Det fungerte greit, men må ses på som en nødløsning. 

– Joël fikk kramper i ryggen. Vi får se hvordan det utvikler seg. Han vil få behandling, og så får vi se. Jeg tror han har en sjanse til å rekke kampen på onsdag. Det er ikke så ille akkurat nå, sa Jürgen Klopp om Matips vonde rygg etter 1-1 kampen mot Fulham.

Unge alternativer

Liverpool-manageren valgte altså å trekke ned kaptein Henderson fra midtbanen istedet for å sette innpå urutinerte Nathaniel Phillips på Craven Cottage. Men skulle ikke Matip bli klar til å spille mot Tottenham på onsdag, vil Phillips trolig bli en del av duoen som skal stoppe Tottenhams superangripere Harry Kane og Heung-min Son. 

– Vi sliter ikke med mangel på stoppere. Problemet er at de vi har skadefrie bare blir yngre og yngre. Mot Fulham valgte vi å benytte Hendo, sier Klopp.

– Jeg håper det går bra med Joël, men jeg vet det ikke. Vi må finne en løsning. Det er slik denne fotballsesongen er, legger Liverpool-manageren til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]