Dette skriver avisene:«Jürgen Klopp er fullt klar over at Liverpool slapp med skrekken her»

Engelske aviser mener at Liverpool var heldige som fikk med seg ett poeng fra Craven Cottage.

14. des 2020 kl 09.40Einar KvandeEinarKvande

«Da Jürgen Klopp gikk ombord i lagets buss, som kort tid senere forlot Craven Cottage, var han klar over at Liverpool slapp med skrekken her», skriver Ian Doyle i Liverpool Echo.

Med seier kunne de røde ha klatret til topps på Premier League-tabellen, men de regjerende mestrene tok ikke var på muligheten.

«Denne kampen understreket bare hvor vanskelig det er å forsvare en tittel», påpeker Doyle.

Det kunne fort ha gått enda dårligere for Liverpool, som for en gangs skyld fikk marginale dommeravgjørelser med seg i en sesong hvor de alt for ofte har gått mot de røde.

«Ikke en gang den hjelpende hånden de fikk av Fulham kunne skjule Liverpools problemer», slår Doyle fast.

Echo-journalisten konstaterer at Liverpool trives mye bedre på Anfield, der de røde har en perfekt hjemmestatistikk i Premier League. 

«Den manglende evnen til å nå det samme nivået på bortebane er grunnen til Liverpool ligger bak Tottenham på målforskjell foran onsdagens toppoppgjør, isteden for å være to poeng foran dem».

Supporterne påvirker spillerne

Alyson Rudd hos The Times mener at hjemmefansen som var tilbake på tribunene på Craven Cottage virket som en inspirasjonskilde for Fulham mot et usedvanlig tamt Liverpool-lag.

«For en uke siden opplevde Liverpool den unike stemningen som fansen som returnerte til Anfield skapte, og svarte med en flott prestasjon mot Wolves. De må ha skjønt hva de hadde i vente, men var nesten maktesløse da 2000 Fulham-supportere utrettet et mirakel ved å få et nederlagsdømt mannskap til å føle seg som konger», skriver hun.

Liverpool ga seg imidlertid ikke uten sverdslag, kjempet seg tilbake etter å ha blitt liggende under til pause, og klarte å berge det ene poenget.

«Dette poenget unserstreker bare hvor små marginene vil være i begge ender av tabellen denne sesongen, og hvordan supportere tilbake på tribunene vil påvirke spillernes selvtillit».

Begge managerne var misfornøyde med dommeravgjørelser

Jason Burt i Telegraph slår fast at Liverpool måtte kjempe hardt for å berge det ene poenget, takket være et sent straffespark satt i mål av Mohamed Salah.

«Fulham insisterte på at de også burde hatt et straffespark, og manager Scott Parker var rasende på Andre Marriner etter at dommeren ble bedt om å sjekke monitoren av VAR-dommer Lee Mason, men mente at Fabinho ikke hadde felt Ivan Cavaleiro», oppsummerer Burt.

«Begge managerne var forbannet på dommeravgjørelser. Klopp mente at Fulhams mål burde ha blitt annullert for en klar forseelse mot Salah i forkant av scoringen».

Liverpool kastet bort sjansen til å lede Premier League med to poeng foran onsdagens toppoppgjør på Anfield, på grunn av en elendig førsteomgang. 

«Før avspark hadde Jürgen Klopp avslørt at Diogo Jota vil være ute i inntil to måneder med en kneskade, og at forsvarsspiller Kostas Tsimikas vil være ute omtrent like lenge. I tillegg måtte Joël Matip kaste inn hånedkledet i pausen på grunn av problemer med ryggen».

Klubbene som spilte i Europa i midtuken fikk problemer

Ed Aarons i The Guardian konstaterer at Liverpool trengte et straffespark fra Mohamed Salah for å berge det ene poenget, etter at de hadde blitt liggende under takket være en scoring fra Bobby Decordova-Reid i første omgang, og dermed er Jose Mourinhos Tottenham fortsatt foran de røde på tabellen på målforskjell, etter at de spilte 1-1 borte mot Crystal Palace.

«Liverpool kunne lett ha blitt liggende under med mer enn ett mål etter en dårlig start, og Klopp skyldte på at et tettpakket kampprogram begynner å prege spillerne», skriver Aarons.

– I helgen slet alle lagene som spilte i Champions League. Det er sprøtt. Vi kjente også litt på det. Vi var ikke gode den første halvtimen, og kunne ha tapt kampen i den perioden, sitererer han Klopp.