Fem ting om kampen:Liverpool slet med en mann mindre, fikk til slutt brystkassene frem og hadde endelig litt tur

Liverpool fikk det overraskende tøft mot et Fulham som startet forrykende med supporterne i ryggen. Her er våre fem ting om kampen.

12 mot 11

Uten tilskuere på tribunen har den historiske hjemmefordelen bortimot forsvunnet, og resultatene har blitt mer forutsigbare. 

En drøy halvtime før avspark i Liverpools kamp avga tittelkandidaten Tottenham poeng mot Crystal Palace, som ble manet frem av fanatiske hjemmesupportere. Også på Craven Cottage ble betydningen av «den 12. mann» tydelig. 

Hver pasning og takling fra de hvitkledde, uansett hvor lite spektakulær, ble applaudert febrilsk av supporterne. Ethvert feilskjær fra Liverpools spillere ble møtt med ironiske rop. 

Det kommer til å bli betraktelig mer utfordrende med bare hjemmesupportere på tribunen i bortekamper, men det er allikevel herlig å få tilbake en stor del av fotballen i tilskuerne!

TILBAKE: Fulham hadde trofaste tilhengere på tribunen.

TILBAKE: Fulham hadde trofaste tilhengere på tribunen.

Forrykende Fulham

Med supportere på Craven Cottage var hverken Fulham eller Liverpool til å kjenne igjen. Det var bare ett lag på banen i den første omgangen, og etter 25 minutter fikk hjemmelaget lønn for strevet.  

De rødkledde klarte ikke å flytte opp kjapt nok etter en dødball, og mistet kontrollen på Bobby Reid på hjørnet av 16-meteren. 27-åringen klinket ballen i nettmaskene bak Alisson Becker, som allerede hadde vært i aksjon flere ganger før det. 

De regjerende mesterne har gjort det til vane å respondere på tidlige kalddusjer, men det var ikke tilfellet søndag kveld. En rasende Klopp måtte se at Fulham fortsatte dominansen. 

Fikk fram kassa

En av beskjedene fra Klopp som var tydelig å lese selv fra tv-skjermen var at spillerne måtte få frem brystkassa og ta ansvar. 

FRAM MED BRYSTKASSA: Klopp var tydelig til mannskapet sitt.

FRAM MED BRYSTKASSA: Klopp var tydelig til mannskapet sitt.

Liverpool er fortsatt regjerende verdens- og Premier League-mestere, men det hadde ingen utenforstående trodd etter de første 45 minuttene. 

Med Jordan Henderson som hærfører tok de rødkledde over banespillet mot slutten av den førsteomgangen, og fortsatte å ta tak i kampen etter hvilen. 

Hvem har Liverpool solgt sjelen til?

Flere av Liverpools spillere er religiøse, og man skulle tro at det skulle føre til at diverse høyere makter spilte på lag med de rødkledde. 

Noen i klubben må imidlertid ha gjort noe for å irritere høyere makter i kjølvannet av ligatittelen. De regjerende mesterne møter på all mulig motstand for tiden. 

Før kampen ble det kjent at Diogo Jota og Kostas Tsimikas sluttet seg til en vanvittig lang skadeliste, og etter den første omgangen måtte også Joel Matip gi seg med et ryggproblem.

INGEN PAUSE: Matip får ingen pause fra skadeproblematikken.

INGEN PAUSE: Matip får ingen pause fra skadeproblematikken.

Kan lykken endelig snu?

Da Liverpool fikk straffespark mente kommentatorene at Fru Fortuna smilte til Liverpool. Hvis det var hun som gjorde det, var det definitivt på tide. 

Sesongen så langt har vært preget av ufattelige VAR-avgjørelser og en ubegripelig lang skadeliste med stadig nye medlemmer. 

Allikevel ligger Liverpool på delt førsteplass og er i hatten når 1/8-delsfinalene i Champions League skal trekkes. 

Dersom Fru Fortuna slutter seg til mesterlaget skal konkurrentene få det tøft!