Gerrard åpner opp om drømmejobben, press og inspirasjoner

Steven Gerrard gjør det strålende som Rangers-manager, men innrømmer at drømmejobben er hjemme på Merseyside.

26. des 2020 kl 17.37Jens Bessesen

Steven Gerrard og Rangers er i ferd med å knekke Celtics ti år lange dominans i skotsk Premier League samtidig som de imponerer i Europa League. Gerrards mannskap bøtter inn mål, slipper nesten ikke inn og imponerer stort med sitt spill. 

– Vi har hatt mye progresjon og statistikken er god fra år til år. Men realiteten er at vi må levere trofeer. Klubben er bygd på suksess. Det er en tradisjonsrik klubb og det er mye press for å levere trofeer. Progresjon og statistikk er ikke nok. Man må levere, sier Gerrard, som er nærmere enn noen gang å gjøre nettopp det som manager, til The Athletic.

Må bevise

Det er i et langt intervju med spisslegenden Alan Shearer at Gerrard åpner seg opp om livet som manager, og oppturer og nedturer som spiller i tillegg til drømmer for fremtiden.

40-åringen sier han fremdeles blir motivert av hvordan karrieren som Liverpool-spiller endte. Den brutale måten Premier League-gullet glapp på og en påfølgende sesong som ble en eneste stor skuffelse. Suksess med Rangers vil være et stort plaster på såret. Det samme er suksessen Liverpool opplever nå. Som supporter synes Gerrard det er fantastisk å se, og at det har hjulpet å helbrede sårene han fikk i den røde trøya.

– Men fra et personlig ståsted vil det å oppleve noe stort som manager også bidra til helbredelsen, sier han. 

Rangers er nå 19 poeng foran sin bitre rival Celtic, men byrivalen har hele fire kamper til gode. Derfor er ingenting avgjort, og Gerrard er klar på at de må levere hele veien til mai. 

Likhetene mellom Rangers og Liverpool er mange, og for en klubb som er sulteforet på suksess kan man ikke ta noe på forskudd.

– Jeg må fremdeles bevise hva jeg kan og vi må bevise at vi kan stå distansen, sier han. 

Store inspirasjoner

At Gerrard skulle ende opp som manager var ingen høyoddser, og han har gjennom spillerkarrieren hatt mange store navn å lære av. Blant dem Gerard Houllier og Rafa Benitez. Han avslører dessuten at han jevnlig er i kontakt med Jürgen Klopp, og at han alltid kan ringe om det er noe fotballfaglig han vil snakke om.

– Og da får jeg en ærlig mening. Ikke fordi jeg er Steven Gerrard, men fordi han genuint ønsker å være en støtte for meg, og det er et fint sted å være, sier han. 

Gerrard beskriver Benitez som en mester i å sette opp et lag, mens det er nylig avdøde Houllier som kanskje er den aller største inspirasjonen og den som betydde mest for han personlig.

– Han var mer enn bare en manager for meg. Da jeg først møtte ham i en alder av 17 og 18 var jeg umoden både som spiller og menneske, og han brukte mye tid på å forme meg. Det er vanskelig å sette ord på hvor takknemlig jeg er, sier han.

Drømmejobben

For mange er det naturlig å se for seg Gerrard i managerstolen på Anfield en dag, og han sier selv at han ofte blir spurt om nettopp det.

– Ville jeg elsket å trene Liverpool en dag? Er det en drøm? Selvfølgelig. Det er en klubb som har betydd alt for meg, men vi har en av verdens beste managere, eller kanskje den beste, som har vært utrolig siden han kom inn dørene. Suksessen han har levert de siste årene betyr at Liverpool er på et fantastisk sted. Måtte det fortsette lenge, sier han. 

Gerrard ser fortsatt alle kampene, har et fantastisk forhold til barndomsklubben og har kontakt med tidligere lagkamerater og andre med tilknytning til Liverpool FC. 

– Det er vanskelig å spå fremtiden. Jeg får ikke managerjobben bare fordi jeg var en god spiller for Liverpool og hadde karrieren der. Hvis jobben noen gang blir ledig er det en kø på en kilometer full av managere i toppklassen, sier Gerrard og legger til at de å forlate Rangers ikke er noe han bruker et sekund på å tenke på. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]