– Jeg følte at en del av meg ble helbredet da de vant ligagullet

Steven Gerrard kjente ikke på noen form for sjalusi eller misunnelse da Jordan Henderson endelig løftet Premier League-pokalen.

27. okt 2020 kl 11.48 Arild Skjæveland

I sommer kunne endelig Jordan Henderson løfte Premier League-troféet, etter 30 års ventetid på Merseyside. Liverpool hadde vært nære flere ganger, med Steven Gerrard som kaptein, men uten å ta det siste steget.

Den ikoniske kapteinen har vært gjest i podcasten High Performance Podcast med Jake Humphrey og Damien Hughes, og fikk spørsmål om han kjente på følelser av misunnelse da han så sin arvtaker løfte pokalen.

– Nei, ikke i det hele. Jeg følte at en del av meg ble helbredet, heller enn de følelsene, sier Rangers-manageren.

– Jeg vet at det ikke bare har vært vondt for meg, men for mange mennesker som har fulgt denne klubben i så mange år. Liverpool-supportere hengir seg til den klubben. De jobber hver dag, og elsker klubben. Den er i hjertene deres. Jeg har levd med det i mer enn 20 år, sier Gerrard videre.

– Jeg vet at Premier League betydde utrolig mye for folk, for min egen familie og for meg selv også. Måten klubben var med meg i den perioden opp mot ligamesterskapet var spesielt, men jeg skal holde det privat, forteller han.

Gjør suksess som manager

Steven gjør det fantastisk som manager for Rangers. Han leder skotske Premier League med fem poeng ned til Celtic med én kamp mer spilt, og har startet med seier også i Europa League.

Nylig vant laget hans 2-0 på Celtic Park, uten at Celtic hadde en eneste avslutning på mål.

Han sier at det som skjedde mot Chelsea våren 2014 påvirker ham også som manager.

– Det var en skikkelig brutalt, grusom skuffelse i livet mitt i 2014, med Chelsea-episoden. Det er noe jeg fortsatt lever med i dag. Jeg vet ikke om det har gitt meg ekstra besluttsomhet eller noe. Fra min egen erfaring tror jeg noen ganger at feil hjelper deg med å bli bedre. Jeg tror fortsatt at en del av meg jakter nye høyder, og jeg jobber hardt for å nå dem fordi jeg fortsatt tenker på skuffelsene.

– Noen ganger kan en skuffelse eller dårlig periode være en katalysator og utløse noe helt fantastisk. Nå, når jeg representerer Rangers, vet jeg hva det betyr. Jeg ser mulighetene til å nå nye høyder og adrenalinkick. Jeg ønsker å oppnå noe, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]