Wijnaldums kontrakt ble igjen tema– Jeg håper at han blir her

Både Jürgen Klopp og Gini Wijnaldum fikk spørsmål om kontrakten.

7. des 2020 kl 08.26Arild Skjæveland

Liverpool knuste Wolverhampton 4-0 søndag kveld, og Gini Wijnaldum scoret sitt første mål for klubblaget denne sesongen. Midtbanespilleren har vært målfarlig for Nederland denne høsten, og har da feiret slik som Virgil van Dijk. Det gjorde han også på på Anfield i går – og pekte mot sin gode venn, som var på plass for å se lagkameratene for første gang siden kneoperasjonen i oktober.

Wijnaldum er spilleren som alltid er tilgjengelig, og har allerede spilt i 18 kamper denne sesongen. Bare Andy Robertson (1444 minutter) har spilt mer enn nederlenderens 1371 minutter så langt.

Kontrakten hans går ut til sommeren, og i januar kan han skrive avtale med en annen klubb. Derfor var det ingen stor overraskelse at kontraktssituasjonen igjen ble tema etter kampen. Manager Jürgen Klopp er klar på hva han vil skal skje.

– Jeg håper at han blir her. Du kan se at han spiller hele tiden, og han spiller lenge når han er på banen. Vi har et veldig godt forhold, sa Jürgen Klopp til reporteren fra Amazon Prime etter kampen.

Wijnaldum vil ikke svare

Hovedpersonen selv ble også spurt om situasjonen. Han sender det igjen videre til klubben.

– Jeg har allerede sagt i mitt forrige intervju at jeg ikke ønsker å snakke om kontraktssituasjonen min, sier 30-åringen til Amazon.

– Jeg snakker om kamper, prestasjoner og fotball. Det er klubben som bør snakke om dette, sier han videre.

Det var bra med lyd fra de 2000 supporterne på Anfield i går. Wijnaldums sang var en av de vi fikk høre et gjensyn med.

– Selvsagt har jeg en tilknytning med klubben og supporterne. Den har jeg hatt helt siden jeg kom hit. Supporterne har gitt meg mye støtte.

United-legende forstår ikke at han ønsker seg bort

Paul Scholes er en av ekspertene for Amazon Prime. Han forstår ikke at Wijnaldum skulle ønske seg til en annen klubb slik situasjonen er nå.

– Hvorfor skulle han ønske å dra, slik Liverpool spiller fotball og angriper hver uke? Han ble linket til Barcelona, men det skjedde aldri. Hvorfor skulle en ville dra? Jeg tror de vinner ligaen igjen, og dette er et spennende lag for ham å spille for, sa Scholes ifølge Daily Mail.

– Han er en «Barcelona-type» som spiller, og kunne passet inn i Barcelonas system. De har den nederlandske tilknytningen, som er stor i Barcelona. Spesielt med Koeman der, men hvem vet hvor lenge, for de sliter. Men hvorfor vil du dra fra et så spennende lag?, sier han.

Wijnaldums kontrakt går ut 30. juni 2021. Det er kun han, reservekeeper Adrían og midtstopper Nathaniel Phillips som er på utgående kontrakt i dagens førstelagstropp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]