5 ting om kampen:Endelig supportere på Anfield igjen - de 2000 røde var med fra første stund

Liverpool-supportere tilbake på Anfield for første gang siden 11. mars. Fantastisk å høre live-lyd igjen.

Hjemmefansen tilbake

Det er lenge siden hymnen "You`ll Never Walk Alone" var sunget med sånn innlevelse som før kveldens kamp.

Det har ikke vært supportere på Anfield siden åttendedelsfinalen mot Atletico Madrid i Champions League onsdag 11. mars. Nå virket det som om mye skulle ut, etter nesten ni måneders fravær fra Anfield. I denne koronaperioden har Liverpool tatt sin første Premier League-tittel blant annet.

De 2000 som tok sin plass på Anfield i kveld, dagens heldigste Liverpool-supportere, var virkelig ønsket tilbake og både spillere og manager Jürgen Klopp ønsket dem varmt velkommen og gliste bredt da de endelig kunne høre fansen synge på stadion igjen.

Også Wolves-manager Nuno Espirito Santo uttrykte før kampstart glede over endelig å spille for fotballsupportere igjen, selv om Ulvene må vente litt for å spille foran egne supportere.

Liverpool-supporterne som var så heldige å bli trukket ut blant de 2000 denne gang, opprettholdt smittevernbestemmelsene, både med god avstand mellom hverandre og alle med munnbind.

Og har Liverpool-spillerne passet på å holde spilleformen siden mars, så har virkelig supporterne gjort det samme, uansett om de har sett kampene hjemme eller på den lokale puben. Supportersangene satt som et skudd. Dette var virkelig flott. Forhåpentligvis vil stadionene fortsette å bli fylt utover. Det er langt fra alle lagene som får ha sine fans inne på stadion. Måtte koronatallet holde seg nede i Liverpool-området, slik at også de hjemmekampene blir fylt med engasjerte røde supportere.

Liverpool-fansen fikk se det som har vært en trend en stund, å ligge med fryktelig mange spillere bak. Men Wolves er et godt kontringslag og greide å skaffe noen antydninger til sjanser. Fansen fikk også se det utsøkte samarbeidet mellom Salah, Robertson og Mane. I perioder trillet de ball i hatt med rådløse Wolves-spillere.

Og de fikk se verdens beste venstreback i Andy Robertson, som bare blir bedre og bedre for hver kamp. Venstresiden til Liverpool var knallsterk i dag. Men dette var kampen hvor alle Liverpool-spillerne lot seg sterkt inspirere av spill foran sine egne supportere igjen.

STEMNING: Liverpool-spillerne lot seg inspirere av å ha fansen tilbake. Og de 2000 som var så heldig å få plass, gjorde sitt for å støtte laget.

STEMNING: Liverpool-spillerne lot seg inspirere av å ha fansen tilbake. Og de 2000 som var så heldig å få plass, gjorde sitt for å støtte laget.

For en uke for Kelleher

Sist uke fikk Caoimhin Kelleher sin Champions League-debut mot Ajax, med stor suksess.

Denne søndagen fikk han Premier League-debuten hjemme mot Wolverhampton. Det gikk noen løse rykter før kampstart på at førstekeeper Alisson Becker skulle vokte Liverpools mål, men da spillerne entret banen for oppvarming var det Caoimhin fra Cork som skulle stå.

Dette betyr nok endelig at det er den 22 år gamle iren som Jürgen Klopp satser på som andrekeeper. Adrian tok sin plass på benken og der blir han nok sittende.

Kelleher løste oppgaven bra og hadde flere gode involveringer, blant annet på et skudd fra Traore i førsteomgangen og flere gode involveringer også i andre omgang, blant annet fra Aït-Nouri. Han er også sikker med ballen i beina. 

Da får det heller være at vedkommende som trykker navnet på draktene nok får seg en smekk etter dagens kamp. Caoimhin hadde nemlig fått etternavnet sitt stavet "Kellher". Den e-en kom på plass igjen til andre omgang.

Det er nok sannsynlig at en ny oppgave venter i Europa for Kelleher kommende onsdag, borte mot Midtjylland i Danmark. Hvis da ikke Klopp gir Adrian en sjelden mulighet. Hvilke andre spillere som blir med til Norden blir spennende å se.

Takk, VAR

Alle Liverpool-supportere holdt pusten et par minutter da parhestene Jonathan Moss (i VAR-rommet) og dommer Craig Pawson skulle sjekke straffesparket som Pawson hadde dømt rett før pause.

Scouseren Cponor Coady, som hadde gjort en svak inngripen på Liverpools leder-mål, gikk ned etter at Mane hadde forsøkt seg på et brassespark innenfor egen 16-meter. Moss ba Pawson gå til skjermen utenfor banen og som bildene klart viste, så hadde Coady filmet. Mane er et fysisk fenomen, hadde på mirakuløst vis trukket seg fra situasjonen og var ikke nær Wolverhamptons kaptein.

Den tidligere Liverpool-unggutten Coady falt nok litt i anerkjennelse på Merseyside etter denne forseelsen i kveld. Men til alt hell, ingen straffespark og endelig reddet av VAR. Noe annet underlig var at Pawson ikke ga det gule kortet til ulve-kapteinen.

Samme Coady hadde forøvrig en kjempemulighet for utlikning i andre omgang, men greide ikke å stokke beina.

I FOKUS: Dommer Craig Pawson har dømt straffespark til Conor Coady og Wolves, til Liverpool-spillernes store protester. Heldigvis kom dommeren på bedre tanker etter å ha sett situasjonen noen ganger om igjen.

I FOKUS: Dommer Craig Pawson har dømt straffespark til Conor Coady og Wolves, til Liverpool-spillernes store protester. Heldigvis kom dommeren på bedre tanker etter å ha sett situasjonen noen ganger om igjen.

Skadesituasjonen

Det var flere gode nyheter i dagens laguttak. På benken tok både Trent Alexander-Arnold og Naby Keita plass. Begge har vært skadet i en periode og var endelig tilbake med drakt på overkroppen.

Unggutten Curtis Jones har spilt flere gode kamper for Liverpool nå og gjort sine saker meget bra på midtbanen. Han fikk seg en smell og fikk behandlet i førsteomgangen, men bet tennene sammen og kom seg heldigvis opp igjen.

Kampene kommer på rekke og rad nå og det er stor påkjenning for spillerne, som spiller to kamper i uka og vil fortsette med det fram mot jul og ikke minst i jula.

En som ikke var skadet, men som likevel var på benken fra start denne gang, var tidligere Wolves-spiller Diogo Jota. Om det var fordi han skulle møte tidligere lagkamerater er usikkert, men Jota svarte litt kryptisk da spørsmålet ble stilt om det var fordi Wolves-spillerne kjenner han for godt eller Jota kjenner de gamle lagkameratene for godt.

- Ja, svarte Jürgen Klopp og gliste bredt.

Jota kom inn han, drøye 17 minutter erstattet han Firmino og fikk spille mot sine tidligere lagkamerater.

Trent Alexander-Arnold har stått over de siste fire kampene og kom inn for Neco Williams da det gjensto 21 minutter, mens Keita erstattet Henderson med ni minutter igjen å spille.

Og med ett så det litt lysere ut på skadefronten.

Godt var det forøvrig å se Virgil van Dijk på stadion. Det er dog noen måneder til Liverpool-fansen kan ønske han velkommen tilbake til forsvarsfireren. Men erstatterne gjør jobben veldig bra i hans fravær.

GOD KAMP: Caoimhin Kelleher med en god debut-kamp for Liverpool mot Wolves. Kelleher erstatter skadede Alisson på en glimrende måte.

GOD KAMP: Caoimhin Kelleher med en god debut-kamp for Liverpool mot Wolves. Kelleher erstatter skadede Alisson på en glimrende måte.

TILBAKE: Trent Alexander-Arnold er skadefri og tok plass på benken mot Wolverhampton.

TILBAKE: Trent Alexander-Arnold er skadefri og tok plass på benken mot Wolverhampton.

Tre mål foran The Kop

Og vi avslutter der vi begynte, med fansen. De fortjente virkelig det de fikk servert i andre omgang.

2-0 var en perle av Gini Wijnaldum, der han kommer seg fri og fyrer av fra nærmere 20 meter rett i krysset. De 2000 tilskuerne jublet. HØYT! Noen av de røde mener nok at Liverpool må gi det nederlenderen ønsker, en ny kontrakt.

3-0 var også deilig og forløsende. Midtstopper Joël Matip er oppe på corner og møter innlegget med hodet. Kameruneren lurer Conor Coady (hvem ellers?) og header inn 3-0 og kampen avgjøres. Da var det nok 2000 tanker som for gjennom hodene til de Liverpool-supporterne som hadde vunnet loddtrekningen og endelig kommet seg på Anfield igjen. 

4-0 var et selvmål fra Semedo (men Coady var ikke langt unna), da han ble hardt presset av Mane. Da var det et knapt kvarter igjen å spille og virkelig stemning blant de 2000 som gikk hjem med et bredt smil om munnen bak munnbindet i kveld.

Dere har vært sårt savnet! Velkommen tilbake, forhåpentligvis flere neste gang, hjemme mot Tottenham Hotspur onsdag 16. desember.

PERLE: Georginio Wijnaldum med en perle foran The Kop, der noen av dagens heldigste Liverpool-supportere satt.

PERLE: Georginio Wijnaldum med en perle foran The Kop, der noen av dagens heldigste Liverpool-supportere satt.