Les Klopps rørende hyllest til Jordan Henderson

Jordan Henderson ble nummer to i kåringen av BBC Sports Personality of the Year, mens Liverpool FC ble kåret til årets lag og Jürgen Klopp til årets trener.

20. des 2020 kl 23.01Einar Kvande

Formel 1-kjører Lewis Hamilton ble av TV-seerne kåret til BBC Sports Personality of the Year 2020. Jordan Henderson ble nummer to i avstemningen.

Jordan Henderson var Liverpools kaptein da de vant klubbens første ligatittel siden 1990. Han ledet et lag som vant ligaen med sju kamper igjen å spille, og med 18 poengs margin. I løpet av 2020 fikk han også sin 58. landskamp for England.

De andre norminert til prisen var Stuart Broad (cricket), Hollie Doyle (jockey), Tyson Fury (boksing) og Ronnie O' Sullivan (snooker).  Doyle tok tredjeplassen i kåringen.

Liverpool FC kåret til årets lag og Jürgen Klopp til årets trener.

– Å vinne denne prisen i Manchester gjør det enda bedre, sa en smilende Jürgen Klopp.

Brevet fra Jürgen

I forbindelse med kåringen årets sportspersonlighet hadde Liverpool-manager Jürgen Klopp skrevet et personlig brev til sin kaptein.

«Hallo venn. Hallo vår kaptein.

Da vi vant Premier League-tittelen forrige sesong skrev du et personlig brev til hver spiller i troppen og til meg. Vel, nå er det min tur. Jeg skriver dette brevet til deg.

De sier at dette Liverpool-laget ikke har en eneste superstjerne. For oss er laget stjernen. Det er sant. Men du er superstjernen som gjør oss til et lag.

Jordan, folk ignorerer for ofte dine kvaliteter. Men det gjør ikke jeg og dine lagkamerater.

Etter en tøff reise med mange hindringer kan alle se det – personlighet, karakter og evner. Den komplette pakken.

Du ledet vår klubb og fikk slutt på en 30 år lang ventetid. Du gjorde det med ydmykhet og verdighet. Du er en atlet og fotballspiller i verdensklasse, og som menneske er du enda bedre.

Takk for alt, min venn, og skål for et flott 2021.

Med kjærlighet.

Jürgen.»

Drømmen som gikk i oppfyllelse

Henderson inntok selv scenen og kommenterte Klopps brev.

– Dette var fantastiske ord å høre. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg faktisk har vunnet Champions League og Premier League. Jeg har drømt om å vinne Premier League-trofeet siden jeg var en liten gutt, og så gikk drømmen i oppfyllelse. Ikke bare for meg, men også for mine lagkamerater var dette et spesielt år.

Michael Owen er den eneste Liverpool-spilleren som er blitt kåret til BBC Sports Personality of the Year, men da Owen fikk prisen i 1998 var det først og fremst for hans prestasjoner med det engelske landslaget, og ikke på grunn av hans prestasjoner med klubblaget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]