Det tette kampprogrammet påvirker intensiteten:Liverpool presser mindre, men fortsatt mest i Premier League

Det tettpakkede kampprogrammet svekker kvaliteten og intensiteten på kampene.

11. des 2020 kl 18.09Jens Hapnes Rege

I Premier League har gjennomsnittlig antall dager mellom kampene sunket fra 7,4 til 6,7, mens vi i Champions League har sett en markant nedgang fra 15,3 til 8,3 dager mellom kampene. 

Det fører til flere muskelskader for spillere og at intensiteten i kampene svekkes. Alle Premier League-lag, med unntak av Aston Villa, presser mindre enn forrige sesong, avsløres i en sak av The Athletic.

Lagene senker tempoet

For Liverpool kan man se en relativt stor nedgang i pressingen. I 2019/20-sesongen presset Klopps lag på omtrent 35 prosent av motstandernes ballberøringer, mens det tallet har sunket til om lag 30 prosent i den inneværende sesongen. 

De rødkledde er fortsatt det beste laget i presspillet i Premier League, etterfulgt av Manchester City og Southampton.

Liverpools sannsynligvis næreste tittelkonkurrenter, Chelsea og Manchester City, har også hatt en markant nedgang i pressingen. 

De aller fleste managerne har sett seg nødt til å legge tøyler på spillerne sine for å hindre flere muskelskader. 

SITTER I HODET: Mané har klart å opprettholde presspillet fra forrige sesong.

SITTER I HODET: Mané har klart å opprettholde presspillet fra forrige sesong.

Unik Mané

Flere enkeltspillere har også måttet senke intensiteten i spillet sitt uten tilskuere på tribunen og med mindre restitusjonstid. 

Mohamed Salah og Roberto Firmino ligger på henholdsvis andre og fjerde plass for angrepsspillere som presser mest, og følges av Sadio Mané på femte plass. 

Begge de to førstnevnte har hatt en nedgang i presspillet denne sesongen, mens Mané ikke bare har opprettholdt det fra forrige sesong, men utrolig nok har økt det marginalt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]