Salahs venn sa at spilleren var misfornøyd i Liverpool– Uttalelsene om Salah er ikke så dramatiske som det først ble meldt

Det var ikke bare to mål og en målgivende som gjorde at angriperen kom i avisene denne helgen.

21. des 2020 kl 17.31Arild Skjæveland

Det er ikke ofte Mohamed Salah snakker med pressen, og gjør én til én-intervjuer med avisene. Ifølge Ian Ladyman i Daily Mail har det kun skjedd to ganger siden han kom til Liverpool i 2017. 

Derfor var det litt overraskende at det var den spanske avisen AS som fikk et intervju med angriperen, som selvsagt førte til spørsmål om Real Madrid og Barcelona. 28-åringen utelukket ingenting. 

– Det er et vanskelig spørsmål, og akkurat nå kan jeg si at alt ligger i hendene til klubben, svarte Salah når han blir spurt om hvor lenge han ser for seg at han blir værende i Liverpool.

– Selvsagt ønsker jeg å slette rekorder her, alle klubbrekordene, men alt ligger i hendene til klubben. Jeg synes Real Madrid og Barcelona er to toppklubber. Hvem vet hva som vil skje i fremtiden. Men akkurat nå er jeg fokusert på å vinne Premier League og Champions League med Liverpool igjen.

– Når jeg ser tilbake på min karriere ønsker jeg å føle at jeg virkelig oppnådde noe spesielt. At jeg gjorde noe spesielt. Det er hva jeg forsøker å gjøre, og jeg gjør mitt beste i hver eneste kamp og hvert eneste år for klubben og meg selv.

Det var også tema at han ikke hadde fått kapteinsbindet mot FC Midtjylland. Til den kampen ble Trent Alexander-Arnold valgt som kaptein, selv om Salah startet og spilte hele kampen.

Uttalelser fra Egypt-legende

Salah-intervjuet har blitt et stort tema, og en som har uttalt seg er Mohamed Aboutrika. Den tidligere spissen blir sett på som en legende i egyptisk fotball, og står med 38 mål på 100 kamper for landslaget.

På Instagram-kontoen hans kan en se flere bilder sammen med Liverpools angrepsspiller, og det blir hevdet at de er gode venner. På søndag dukket det opp flere sitater fra 42-åringen i sosiale medier.

«Salah er ikke lykkelig i Liverpool. En av tingene som har gjort Salah sint, er at han ikke fikk være kaptein mot Midtjylland. Etter min mening, vurderer Liverpool å selge Salah av økonomiske årsaker», var sitatene som ble spredd.

Det viser seg at noe av det var tatt ut av kontekst, og ikke var like «hardt» meldt som først antatt. Liverpool Echo har gått gjennom uttalelsene

– Etter min personlige mening, og jeg kan ta feil, når det gjelder gleden hans etter kampen. Jeg følte at han ikke følte mye glede, på samme som etter Tottenham-kampen. Han gjorde et intervju etter Midtjylland-kampen der han uttrykte at han ønsket å være kaptein, men at han respekterer managerens avgjørelse. Det er fint å være kaptein, og sette på CV-en at du har vært kaptein. Det er bra at en araber er kaptein for en klubb som Liverpool, skal Aboutrika ha sagt.

– Han scoret så mange mål for Liverpool, og er en stjerne. Klubben burde rammet ham inn på veggen. Salah må kanalisere energien sin til Klopp, og ikke holde det inne. Det du kan se antyder at han ikke er lykkelig, men det betyr ikke at jeg ønsker at han skal dra. Jeg ønsker at han skal bli, være komfortabel og bli bortskjemt, for han er en stjerne.

Det han sa om at Liverpool ville selge ham, var heller ikke så rett frem, ifølge Echo.

– Han kjenner seg selv og situasjonen sin bedre enn noen andre. Han vet hvordan klubben er. Han spiller for en stor klubb, som har et stort prosjekt og en stor trener. De andre prosjektene i Europa har fortsatt ikke startet ennå. Barcelona er fortsatt i gjennoppbygging, Real Madrid har mange stjerner men har ikke kommet til den fasen der de skal kjøpe flere spillere, mest trolig foran neste sesong. Vi bør ikke forhaste oss. Han er en stor spiller, og vet hva som passer ham best.

– Det er ikke lett for Salah å bytte klubb. Han er en verdifull spiller, som vil koste opp mot 150 millioner euro. Hvem er det som kan tilby det i dag, og samtidig som de overbeviser Liverpool om å slippe ham?

Premier Leagues toppscorer er klubbens best betalte spiller, og har kontrakt med Liverpool til 30. juni 2023. Neste sommer fyller han 29 år, og vil gå inn i de to siste årene av sin nåværende avtale. Da må Liverpool ta et valg, om de skal gi ham en siste lukrativ kontrakt, eller om de skal vurdere et salg av sin kanskje aller største stjerne, på et tidspunkt der de fortsatt kan få store penger for ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]