Se video– Da jeg hørte om interessen fra Liverpool var det som da jeg traff kona

Jürgen Klopp forteller om da han tok jobben.

22. feb 2020 kl 11.02 Arild Skjæveland

Etter sju år i Borussia Dortmund hadde Jürgen Klopp fem måneder fri, før Liverpool ringte. Brendan Rodgers hadde mistet jobben, og de helrøde ønsket å få inn tyskeren som erstatter.

Klopp sammenligner det med da han møtte sin kone Ulla Sandrock.

– Jeg hørte fra agenten min at Liverpool var interessert, og følte umiddelbart «åh, Gud». Det var som da jeg møtte min kone. Jeg så henne, og tenkte «okei, jeg skal gifte meg meg henne», og det var slik med klubben, sier manageren i et intervju med Sky Sports på Melwood. 

– Det føltes riktig fra første øyeblikk, sier han.

Se det 16 minutter lange intervjuet i videovinduet over.

Våknet til interesse fra 15-20 klubber

Klopp forlot Mainz sommeren 2008, etter at han ikke klarte å ta klubben opp igjen til Bundesliga. Etter jobben han gjorde som ekspert under VM i 2006, var han en populær mann i Tyskland, og en rekke klubber sto i kø.

– Det var overraskende mange klubber som ønsket meg da, men jeg snakket ikke med noen fordi avgjørelsen min var at jeg ville bli i Mainz dersom vi rykket opp. Vi rykket ikke opp i den siste serierunden, så jeg hadde ikke snakket med noen da.

ETTERTRAKTET: Jürgen Klopp hadde flere tilbud da han skulle forlate Mainz.

ETTERTRAKTET: Jürgen Klopp hadde flere tilbud da han skulle forlate Mainz.

– Søndag kveld var det en stor fest i Mainz, der vi tok farvel og slike ting. Så vi vi var alle… I et ganske godt humør, sier manageren.

– Jeg våknet morgenen etter, og så på telefonen min at det var 15-20 ulike klubber som ringte. Jeg var ikke klar nok der og da til å tenke på det. Favorittklubben min var alltid Borussia Dortmund, på grunn av stadion og tradisjonen, og størrelsen på klubben, men jeg visste ikke om de var interessert. Da jeg så dem på listen, og at de hadde kommet med et tilbud, så snakket vi.

Fikk tilbud om mindre lønn

Dortmund var ikke så rause med pengene da de skulle lokke til seg 52-åringen.

– Tilbudet var morsomt, fordi det var mindre enn det jeg tjente i Mainz i andredivisjon. Mainz var veldig generøse, fordi vi hadde en flott tid og slikt, men Borussia Dortmund tenkte åpenbart at dersom vi får en manager fra andredivisjon kan vi komme med et mindre tilbud.

– Så vi sa at vi ikke kom for å snakke om penger, men «er dere alvorlige?». Jeg sa at jeg tjente mer i Mainz, og de trodde meg ikke. Agenten min viste kontrakten i Mainz, og de sa «hva?!». Så vi signerte en litt forbedret kontrakt. Det handlet ikke om pengene, vi ville gå til Dortmund og det var en perfekt avgjørelse.

Penger er neppe et problem i Liverpool. Klopp skal tjene hele 15 millioner pund hver sesong i LFC.

I intervjuet med Sky Sports snakker han også om sin egen karriere, og forholdet sitt til England etter at han var på interrail der som 18-åring. 

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]